И това лято всеки посетител на Археологическия музей в Бургас,

...
И това лято всеки посетител на Археологическия музей в Бургас,
Коментари Харесай

В Бургас Посетители на музея пият вино като римляни

И това лято всеки клиент на Археологическия музей в Бургас, заплатил входен билет, ще може да изпие чаша вино измежду витрините с антични артефакти. Дегустацията на продукцията на локални винарски мазета, е безвъзмездна.

Инициативата бе въведена през  миналия летен сезон по концепция на шефа на Регионалния исторически музей в морския град доктор Милен Николов.

Ревностните фенове на археологията ще имат опция да си закупят автентичен подарък – авторски реплики на чаши за вино от Древна Гърция, Рим и Средните епохи, направени от реставратора на музея Иван Арабаджиев.

Сувенирите, предлагани в Археологическия музей на бул. „ А.Богориди “ 21, съчетават функционалност с хармония, а висококачественият материал е задоволително здрав и подобаващ както за всекидневна приложимост, по този начин и за елегантна украса на всеки интериор.

За модел са употребявани истински мостри от древногръцката, римската и средновековната столетия, открити по време на разкопки от бургаските археолози. Всяка една чаша е произведение на изкуството – тя е ръчно направена, източена на грънчарско колело, ангобирана, гравирана и изпечена два пъти. Използвани са разнообразни техники, в това число и сграфито.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР