И тази вечер в Перник се проведе протест с искане

...
И тази вечер в Перник се проведе протест с искане
Коментари Харесай

Перник отново настоя за оставки на Нено Димов и Петя Аврамова

И довечера в Перник се организира митинг с искане за обективни присъди за всички виновни за водната рецесия лица и за незабавна оставка на министрите Нено Димов и Петя Аврамова. Този път стачкуваха поданици на кв. " Църква ", които направиха автошествие по улиците на града, откакто полицията не ги пусна да блокират автомагистрала " Люлин ".

Хората упорстват още за цялостна, а не частична замяна на водопреносната мрежа в квартал " Църква " и на всяка амортизирана водопреносна мрежа в град Перник и околните села, съобщи БНР. Те упорстват да се измести основният тръбопровод и контролните ВиК уреди от границите на първокласното населено място " Делта Хил " и желаят да се проверява за какво държавни уреди са заградени в частен парцел и ВиК Перник няма достъп до тях. Допреди дни " Делта Хил " бе пощадено с 9 часа по-кратък режим от перничани - спираха водата му единствено нощем, до момента в който в града нямаха вода от 22:00 часа до 15:00 часа. В момента рестриктивните мерки са идентични за множеството обитаеми места, които черпят вода от пресъхналия бент. " Студена ", включително и за комплекса.

Протестиращите желаят още всекидневно обществено обявяване на информацията от мониторинга за качеството на водата, както и страната да употребява целия си разполагаем запас за обезпечаването на повече екипи за отстраняването на огромния брой повреди.

Премиерът Бойко Борисов не отваря дума за оставки на министри, макар че Нено Димов невиждано е основен воин не в една, а в две рецесии сега - наред с водните проблеми, в страната се откриват нови и нови камари отпадък от Италия, огромна част от тях отказани от други страни, само че признати драговолно от нашите управляващи и компании.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР