И тази седмица Министерският съвет взе решение за продажба на

...
И тази седмица Министерският съвет взе решение за продажба на
Коментари Харесай

МС отново продава имот на лечебно заведение

И тази седмица Министерският съвет взе решение за продажба на парцел на лечебно заведение, излиза наяве от известие на държавната пресслужба. Този път става въпрос за парцел, благосъстоятелност на „ Специализирани лечебни заведения за рехабилитация – Национален комплекс “, който се намира в с. Баните, област Смолян. Имотът ще стане благосъстоятелност на община Баните, като обяснението за продажбата е, че „ по отношение на подхванати дейности от община Баните за разширение на уличната мрежа е произлязла нуждата да бъдат трансферирани обособени елементи от лечебното заведение в благосъстоятелност на Общината “.

Продажбата на парцелите ще се извърши посредством директно договаряне с община Баните по реда, избран в Правилника за използване на Закона за обществените предприятия и в Закона за устройство на територията при цена, не по-ниска от избраната от самостоятелен лицензиран оценител, прецизират от Министерски съвет.

Продажбата на обособени елементи от лечебни заведения, които са включени в забранителния лист за приватизация, може да се извърши след решение на Министерския съвет, по предложение на органа, упражняващ правата на благосъстоятелност в капитала на комерсиалното сдружение, напомнят още от държавната пресслужба. Съгласно нормативната уредба 20 на 100 от цената на договорката ще бъдат импортирани в централния бюджет. Останалата част от паричния запас, получен от продажбата на парцела, ще остане в лечебното заведение и ще се употребява за вложения, директно свързани с предмета му на активност и/или за угаждане ползите на кредиторите.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР