И тази година служителите на Държавното горско стопанство /ДГС/-Свищов спазиха

...
И тази година служителите на Държавното горско стопанство /ДГС/-Свищов спазиха
Коментари Харесай

Гората е обща отговорност: Горско образование с деца в ДГС-Свищов

И тази година чиновниците на Държавното горско стопанство /ДГС/-Свищов съблюдаваха традицията за честване на „ Седмица на гората ”, като проведоха залесяване, проведоха ден на отворени порти и организираха занимания с деца по методите на Горската педагогика , оповестиха от Общината.

Седмицата на гората е обичаен празник на българската гора , както и на лесовъдите и горските служащи. Отбелязва се всяка първа цяла седмица на месец април от 1925 година. Първоначално се е наричал „ Празник на залесяването “, който по-късно минава в „ Седмица на гората ”. Тазгодишното мото е „ Гората е живот…и обща отговорност ” и ние, хората в горския бранш изцяло се придържаме към тези думи и осъзнаваме виновната задача, която стои пред нас, а точно стопанисването и ръководството на българките гори.

В рамките на няколко дни чиновници, служащи, доброволци и публицисти залесяваха акациеви фиданки наоколо до село Козловец. С доста усърдие и въодушевление залесихме 57 декара нова гора .

Слънчев и изпълнен с детски усмивки бе денят на втори април за децата от група „ Пчеличка “ на ДГ „ Чиполино “ и децата, посещаващи ЦОП–Свищов . Чрез разнообразни игри се срещнаха с работата на лесовъдите и научиха забавни обстоятелства за гората и нейните жители. За подарък всички деца получиха Дневник на горския откривател и направените от тях дървени медалчета. Залесиха по няколко фиданки и дадоха обещание да поставят грижи за тях.

На четвърти април горските чиновници усърдно подредиха титли, препарат на заек, пушки, резачки, принадлежности за залесяване, шишарки, шайби и други в двора на стопанството. На посетители ни бяха втора и трета група от ДГ „ Чиполино “ . Показаха им какви звуци издават горските животни и по какъв начин се мери с клупа. В знак на признателност децата са поздравиха чиновниците с чудесна ария за пролетта .

„ Така протече за нас тазгодишната седмица на гората, с доста страсти и детски усмивки “, показаха от Държавното горско стопанство-Свищов.

Благоустрояват парк „ Калето “ и средновековната цитадела в Свищов

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР