И тази година ще има коледни добавки за пенсионерите, те

...
И тази година ще има коледни добавки за пенсионерите, те
Коментари Харесай

Пенсионерите ще получат по 70 лв. коледна добавка

И тази година ще има коледни добавки за пенсионерите, те ще са в размер на 70 лева Това разгласи служебният министър на финансите Росица Велкова след края на днешното държавно съвещание.

Социалният министър Лазар Лазаров посочи, че изплащането им ще стартира през декември дружно с пенсиите и че ще ги получава всеки пенсионер, без значение от размера или типа на. По думите му,2 милиона пенсионери ще получат коледни добавки.

Днес, 16 ноември, държавното управление в границите на своята поредна политика за поддръжка на приходите на хората одобри изключителна мярка за спомагателен запас за ДОО, с който да се изплатят еднократни спомагателни суми през декември за всеки един пенсионер. Добавката не зависи от размера на пенсията, заяви общественият министър Лазар Лазаров.

Това ще се отрази директно върху приходите на малко над 2 млн. пенсионери. С днешните подхванати дейности тези добавки ще се включат към декемврийските пенсии, чието погашение стартира от 7 декември.

В поддръжка на ограниченията, които предприехме за увеличение на помощите за отопление, както и за даване на спомагателни запаси за поддръжка на лицата с право на помощи за отопление, плюс подхванатите ограничения за нарастване на границата за бедността следващата година в 22%, ще стартираме диалози със обществените сътрудници за развиването на МРЗ за следващата година. Срещата ще е в края на седмицата, разгласи още Лазаров.

Инфлацията за първи път обръща тренда и се забавя с 1,1 процентни пункта, от 18, 7 % през септември до 18,6 % през октомври, сподели още Росица Велкова. Тя добави, че предстоящото закъснение е в сходство с макроикономическата прогноза на Министерството на финансите.

„ Това се дължи на спад в цените на енергоносителите – газ, нефт и други и за което държавното управление целеустремено работеше “, означи министърът на финансите.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР