И тази година клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ-Бургас ще

...
И тази година клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ-Бургас ще
Коментари Харесай

Съдови хирурзи от УМБАЛ-Бургас ще преглеждат безплатно за разширени вени

И тази година клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ-Бургас ще се включи ефективно в Националната акция за битка с разширените вени , проведена от Българското национално сдружение по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология. Нейната цел е да се спомогне за ранната диагностика и навременно справяне с казуса, който може да аргументи сериозен дискомфорт и даже да докара до инвалидизация .

От УМБАЛ-Бургас се обръщат към хората, които се оплакват от отичане, тежест и отмалялост в краката , да се възползват от безплатната опция и да се съветват със съдов хирург. Датите на консултациите са 21, 22, 28 и 29 юни, а час можете да запишете на. В акцията ще се включат експертите доктор Ивайло Хаджиев, доктор Радослав Шишков и доктор Христо Хлебаров .

Статистиката демонстрира, че от разширени вени страдат 73% от дамите и 56% от мъжете , като има рискови специалности, предразположени към развиване на хронична венозна болест. Това са учители, фризьори, готвачи, касиери , компютърни експерти, хирурзи, счетоводители, водачи и всички останали, чието работно време минава в едно и също състояние на тялото .

Други аргументи за поява на разширени вени са напредналата възраст , затлъстяването , заседналият метод на живот, приемът на противозачатъчни или хормонално-заместителна терапия, бременност, контузии и др .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР