И тазгодишното участие на българския национален отбор по волейбол в

...
И тазгодишното участие на българския национален отбор по волейбол в
Коментари Харесай

Лигата на нациите ще е опитно поле за волейболния ни А отбор

И тазгодишното присъединяване на българския народен тим по волейбол в комерсиалния шампионат на международната федерация (FIVB) - Лигата на нациите, ще бъде с пробен темперамент. В отсъствието на получилите отмора звезди Цветан Соколов и Тодор Скримов, както и на редица отказали се или подценени за А отбора ветерани, съставът на представителния ни тим е построен най-вече от млади и неопитни състезатели.

Селекционерът Николай Желязков разгласи уголемен лист с 25 имена, в който са включени даже трима юношески национали - Самуил Вълчинов, Николай Захариев и Георги Татаров. Те ще останат да се готвят с мъжете на лагера в Самоков до края на седмицата, след което ще се причислят към отбора на България до 22 година, който има европейска подготовка в София от 19 до 21 май.

В състава попадат 11 играещи в чужбина волейболисти и 14 състезатели от българската Суперлига. Прави усещане, че най-вече измежду представителите на родното състезание са от новия клубен отбор на Желязков " Левски София " - цели шестима. Трима са от досегашния му тим " Нефтохимик 2010 ", по двама са от ЦСКА и " Монтана ", а първенецът " Хебър " има единствено един национал.

На 9 май ще стартира вторият предварителен лагер - във Вършец. Там на 17 и 18 май ще се състоят първите инспекции на националите, които ще изиграят два мача против състава на Испания. На 23 май селекцията ни пътува за Италия, където ще има две инспекции и със " скуадра адзура ". На 31 май и 1 юни в София пък са последните контролни срещи - със Словения.

Отборът отпътува на 5 юни за Канада, където ще се състои първият минитурнир от Лигата на нациите за 2022 година В столицата Отава от 7 до 12 юни нашите ще премерят сили с домакините, Сърбия, Германия и Полша.

 

СЪСТАВЪТ

Разпределители: Георги Сеганов ( " Чизре ", Тур), Добромир Димитров (ЦСКА), Владимир Станков ( " Левски София " ), Светослав Станков ( " Беджин ", Пол);

Диагонали: Радослав Парапунов ( " Войводина ", Сър), Димитър Димитров ( " Равена ", Ит), Венислав Антов ( " Левски София " );

Посрещачи: Мартин Атанасов ( " Зират Банк ", Тур), Аспарух Аспарухов ( " Верона ", Ит), Александър Николов ( " Лонг Бийч ", САЩ), Светослав Иванов ( " Чизре ", Тур), Денис Карягин ( " Монца ", Ит), Самуил Вълчинов ( " Левски София " ), Георги Татаров (ЦСКА);

Центрове: Алекс Грозданов ( " Монца ", Ит), Светослав Гоцев ( " Левски София " ), Николай Колев ( " Нефтохимик 2010 " ), Стефан Чавдаров ( " Монтана " ), Николай Къртев ( " Хебър " ), Венцислав Рагин ( " Нефтохимик 2010 " ), Илия Петков ( " Сен Кентен ", Фр), Николай Захариев ( " Левски София " );

Либеро: Владислав Иванов ( " Левски София " ), Мартин Иванов ( " Нефтохимик 2010 " ), Мартин Божилов ( " Монтана " ).

 

НА КЛУБНО НИВО

Ден преди да заяви състава на националния тим за тазгодишното издание на Лигата на нациите, Николай Желязков беше публично показан като треньор на " Левски София ". Той подписа контракт за 3 година и наследи на поста някогашния капитан на А тима Андрей Жеков.

" Доволни сме, че успяхме да притеглим умел и сполучлив треньор като Николай Желязков. Оценяваме високо работата, която свърши Андрей Жеков, и се надяваме новият ментор да спомогне за реализирането на нашите цели ", разяснява ръководителят на клуба и различен някогашен капитан на " трикольорите " Владимир Николов.

Самият Желязков пък показа:

" Левски " би трябвало да стартира да има резултати, които да му носят класиране в челото на нашата лига. Искам да се съчетаят развиването на младите с постигането на резултати. Това е моята цел. В по-дългосрочен интервал желанието ми е " Левски " да бъде значим фактор в шампионата и да се опитаме да се преборим за шампионската купа. Аз за себе си слагам това за цел, тя би трябвало да бъде сложена и пред състезателите. Смятам, че това е концепцията и на управлението на клуба. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР