И такова чудо се случи! Хирурзи от клиниката към Държавния

...
И такова чудо се случи! Хирурзи от клиниката към Държавния
Коментари Харесай

Бразилец живее три години с нож в главата

И такова знамение се случи! Хирурзи от клиниката към Държавния университет в Ресифе, Бразилия, оперираха 29-годишен бразилец и извадипа от черепа му... 6-сантиметрово острие.

Щастливецът се казв Морено Еделсон Маноел. Преди три години при едно сборичкване в бар той бил намушкан с нож в главата. След случая незабавно бил признат в локалната клиника.

Там обаче лекарите не били на 100% сигурни, че изваждането на острието ще е безвредно за Морено и не поели риска да го извадят, защото се страхували за живота му.

Единственото, което медиците създали, било да изпилят дръжката на ножа, с цел да не пречи на пациента, от чията глава стърчала.

Животът на Морено Маноел траял с цялостна мощ. Острието било заседнало сред мозъчните полукълба и по този начин индивидът си живял три години до наскоро, когато получил ужасни болки и още веднъж се обърнал за помощ към лекарите.

На интервенцията се присъединили седем хирурзи. Наложило се дружно с ножа да бъде отстранена и част от черепа на потърпевшия. Според медиците пациентът се усеща добре и скоро ще бъде изписан от болничното заведение. Това не е първият сходен случай.

Преди година в университетската болница в Ксиян, Китай, дошъл мъж, от чиято глава стърчала ръкохватка на нож. 38- годишният мъж напълно умерено помолил дежурните да извадят острието от главата му.

След направените рентгенови фотоси се оказало, че 13-сантиметровото острие влиза над лявото ухо, навлиза в носа, а върхът се демонстрира в устната му празнина.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР