"И така - за 17-и път ЕК ни каза -

...
"И така - за 17-и път ЕК ни каза -
Коментари Харесай

Крум Зарков: 17 пъти ни казват Добре, но опитайте пак

"И по този начин - за 17-и път Европейска комисия ни сподели - добре, само че пробвайте отново следващата година. И в случай че в този момент в позитивния подтекст на нашето председателство ние не успяхме да убедим сътрудниците, че сме свършили добра работа, то фактически това не ни кара да бъдем оптимисти ", съобщи от Крум Зарков.

"Оттук нататък работата следва. Съдебната промяна в България не е а и това се установи доста ясно от този отчет. Този отчет е неуспех ", разяснява Крум Зарков от Българска социалистическа партия.

Той се съгласи с ГЕРБ, че мониторингът е справедлив. "Да, отчетът е справедлив, само че вътре написа, че нито една от рекомендациите не е изпълнена ", сподели още той.

Зарков не схваща и за какво ръководещите са въодушевени, откакто ще се озовем в обстановка да председателстваме един съюз, който пък се съмнява в главните си правила в тази страна, а точно върховенството на правото. "На този декор въодушевлението на представителите на ГЕРБ е в действителност необяснимо ", чуди се Зарков.

По думите му в отчета ясно е декларирано, че законодателният развой в региона на правораздаването е безреден, незадоволително добре квалифициран, секретиращ кавги и гражданското общество се усеща изключено от него.

И си върна на ГЕРБ за упрека, че в случай че не бил кабинетът Орешарски, до момента да сме не запомнили за мониторинговите отчети. Според Зарков пък тъкмо за тези 10 години, през които ръководи ГБ, няма битка с корупцията.

Задоволството на ГЕРБ, че за първи път няма нови рекомендации в отчет на Европейска комисия, Крум Зарков разтълкува по този начин:

"Ами, вижте, те не знаят към този момент какво да ни кажат хората ", имайки поради служителите от Европейска комисия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР