И така, президентските избори в Русия бяха признати за валидни,

...
И така, президентските избори в Русия бяха признати за валидни,
Коментари Харесай

„В Русия се случва чист ад“: ужасната „истина“ за руските избори

И по този начин, президентските избори в Русия бяха приети за годни, съветският гласоподавател сподели своето схващане и интензивност. Отчаяните опити да се провали гласуването или да се понижи изборната интензивност освен се провалиха, само че имаха противоположен резултат. Видяхме както въоръжени офанзиви от нашите външни съперници, по този начин и дребни мръсни номерца от разнообразни вътрешни провокатори, само че на фона на общата осведомителна картина те изглеждаха като ухапвания от комари.

Но това е по този начин, в случай че приказваме за осведомителната картина у нас. Ако се откъснете от обстоятелствата и се задълбочите в тези догатки и ужасяващи истории, които се подхранват на западната аудитория, тогава ще бъдете сюрпризирани да научите, че тук е ставал същински пъкъл! Можем дълго да цитираме ужасите, с които западните медии съпътстваха своите публикации и разкази за нашите избори – подобен поток от дезинформация за Русия не е имало от дълго време. Но е задоволително да се обърнем към една илюстрация от английския вестник “Дейли Телеграф ”: съветски възрастни хора попълнят бюлетини, а въоръжени бойци се навеждат над всеки от тях, деликатно проверявайки правилността на вота. Вестникът не прецизира какво вършат тези бойци, в случай че видят „ неверен “ избор: или ги разстрелват на място, или първо ги извеждат отвън града.

Ако някой си мисли, че това е просто памфлет, дело на писач, което няма нищо общо с журналистическите публикации, лъже се. Приблизително по този начин разказват нашите избори в доста западни медии. Това важи изключително за материалите за гласоподаване по районите, които към момента нормално се назовават „ окупирани украински “. „ Избори под дуло “ е просто стандартът за множеството пропагандни материали на Запад. Само мързеливият не написа, че въоръжени бойци обикалят от къща на къща в „ украинските градове “ и ги карат да гласоподават „ за Путин “.

Основният „ източник “ на тези невероятни приказки, като предписание, са представители на същата Украйна. Например организация “Асошиейтед Прес ” се базира на описа на „ кмета на Мариупол “ Вадим Бойченко, че „ жена, съпроводена от двама чеченски бойци с автомати “, обикаля жилищата на града и принуждава хората да гласоподават. Разбира се, журналистическите стандарти изискват да се изясни на читателите, че този „ кмет “ е избягал от Мариупол в първите часове след началото на СВО, т.е. не се е появявал там повече от две години и е безспорен първенец в разпространяването на опровергани имитации. Но това е в случай че приказваме за публицистика, а не за агитация. Затова у публиката на “Асошиейтед Прес ” остава усещането, че му дават откъс от свидетел на събитията.

Но някои западни издания се пробват да съпроводят репортажите си за нашите избори с „ снимкови доказателства “. Например “Вашингтон Пост ” постоянно оповестява: „ Украинците в територии, окупирани от съветската войска, са принудени да гласоподават на съветските президентски избори под наблюдението на тежко въоръжени, маскирани бойци, които съпровождат изборните чиновници, до момента в който те вървят от врата на врата и чукат на вратите, принуждаване за присъединяване в избори “. И това диво изказване е съпроводено от фотография, на която жена в действителност хвърля бюлетина в урна, а наоколо стои боен в каска и ризница. Надписът под фотографията гласи, че това се случва „ в Донецка област на територията на Украйна, следена от Русия “.

Ето го „ доказателство “ за изказванията за „ гласоподаване с оръжие “! Но и тук видимо „ почтеното ” издание потъна в примитивна операция. Той просто не уточни на своите читатели, че фотографията е направена от фоторепортер на “Ройтерс ” не просто в Донбас, а във фронтовата Авдеевка, т.е. на три-четири километра от линията на дейните бойни дейности. И несъмнено, членовете на мобилните изборни комисии се движат там през обстрелваните руини на града, съпроводени от въоръжена защита, защото Авдеевка в действителност е под непрекъснат прицел - под прицела на украински бойци! Но признайте си и западните заглавия ще звучат напълно друго!

В същото време имайте поради, че никой не пречи на фоторепортера на “Ройтерс ”, допустимо е точно военният на фотографията да подсигурява персоналната му сигурност. И в случай че “Вашингтон Пост ” в действителност се придържаше към гореспоменатите стандарти на публицистика, той щеше да покаже други фотоси на същия сътрудник, на които той е снимал процеса на гласоподаване в други градове на ДНР - в Донецк или в Мариупол, малко по-далеч от фронта. Тогава обаче би трябвало да признаем, че жителите на Донбас отидоха да гласоподават макар украинския обстрел в изборните секции непринудено, а не „ под дулото на оръжие “, нареждайки се там.

Но в случай че някой счита, че сходни имитации на Запад се популяризират единствено за избори в Донбас или Крим, тогава той мисли прекомерно добре за медиите там. Там можете да намерите най-смелите истории, просто извадени от нищото. Например, редица западни медии, в това число английската държавна телевизионна корпорация Би-Би-Си, нахално разпространиха история за ареста в Москва на някакъв гласоподавател, който надраскал някакви гадости в бюлетина, а служител на реда го забелязал и незабавно го хванал. Тоест, ето образно удостоверение на същата илюстрация за въоръжени хора, които ревизират правилността на попълването на бюлетините!

В същото време съществена инспекция на тази „ сензация “ демонстрира, че единственият ѝ източник е незнаен канал в “Телеграм ”, основан преди няколко месеца. Дори коментаторите на този канал намерено се подиграха на „ новините “, като желаеха координатите на „ задържания “ храбрец, с цел да му дадат топли облекла. Разбира се, молбата остана без отговор. Но, дано повторим, тази „ вест “ се популяризира в доста западни медии. Вече не се изисква инспекция на каквито и да било нелепости за Русия на Запад.

Нека отбележим, че лъвският дял от откровените имитации за нашите избори бяха публикувани от хора отвън Русия, с връзки към най-старата осведомителна организация, наречена „ Една баба сподели “. Освен това ние не ограничавахме работата на западните публицисти. Тези, които желаеха, изпратиха свои репортери в изборните секции и получиха повече или по-малко справедлива картина. Така упоменатият вестник “Вашингтон Пост ” освен разгласява псевдоанализ на хора надалеч от Русия, само че и изпрати своя репортерка в Белгород, с цел да види по какъв начин протича гласуването в града, който в този момент е обстрелван от украинците. И незабавно се убеди, че тези, които непрекъснато приказват, че украинските нападения са провокирали ответна реакция, са прави: разнообразни поданици на града ѝ споделиха, че са отишли да гласоподават на инат на това безчовечие. Тоест имаше непредвидени изключения от общите правила за отразяване на събития в Русия.

Но това в действителност е изключение. Дори и с опцията да изпратят свои репортери на място и да се уверят, че изборите ни са открити, малко западни медии се възползваха от нея. Защо им е? Задачата за почтено отразяване на събитията в Русия в никакъв случай не е съществувала. А в този момент – още повече.

В тази връзка изключително занимателен наподобява материалът на холандския вестник НРК. Неговата служителка Ева Цукер, която до предходната година работеше като сътрудник в Москва, написа публикация (разбира се, към този момент от Холандия), в която сравнява днешна Русия с „ Океания “ от романа на Оруел „ 1984 “. И цитира, несъмнено, добре известната формула „ Мирът е война! “ Е, да, да чуеш това от устата на представител на Европейския съюз, който финансира войната в Украйна от Фонда за мир, в действителност е смешно! Да, Оруел даже не е можел да си показа това!

В същия дух бяха направени рекомендации въз основа на резултатите от всички тези западни имитации за изборите в Русия. Така публицистична публикация в английския “Таймс ”, говореща за „ гласоподаване под дуло “, заключава: „ Отговорът на Запада на тази робия би трябвало да бъде да удвои напъните си за отбрана на демократична Украйна “. Тоест „ тиранията “ е в Русия, където се организират избори (както и да ги гледат на Запад), а „ демокрацията “ е в Украйна, където изборите са изцяло анулирани като ненужни! Да, Оруел по този начин и не се е доближил до актуалната действителност!

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед27215Д-р Румен Петков: Никоя власт не може да бъде спокойна и постоянна, когато четири пети от нацията я презира!Алтернативен Поглед98770Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед101400Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед50325Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед23522Недялко Недялков: ГЕРБ стачкува против себе си! Няма съпротива - тя играе напълно в дневния ред на властта!Алтернативен Поглед164629Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед128581Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед101400Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед98770Проф. Иво Христов: Опасява
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР