И така, ето я и нея: кралска торта без брашно КРАЛСКА ТОРТА За

...
И така, ето я и нея:
кралска торта без брашно
КРАЛСКА ТОРТА
За
Коментари Харесай

Кралската Торта Неслучайно Е Наречена Така - Приготвя Се Бързо Без Брашно, Божествена Е!

И по този начин, ето я и нея:
кралска торта без брашно
КРАЛСКА ТОРТА
За тортата:

10 белтъка
240 гр. пудра захар
400-500 гр. орехи
2 супени лъжици нишесте
За крема:

10 жълтъка
160 гр.пудра захар
2 супени лъжици какао
1 супена лъжица ром, ракия или ликьор
100 мл прясно мляко
200 гр. масло
Приготвяне:

Блатове: Разделете белтъците от жълтъците. Жълтъците към този момент оставете настрани. Разбийте белтъците със захарта до гъста пухкава пяна. Постепенно прибавете нишестето и леко разбъркайте белтъчната маса с шпатула. Постепенно прибавете ядките (по-добре да ги запечете предварително) и още веднъж деликатно разбъркайте с шпатула.

Покрийте формата за печене с хартия за печене и разстелете белтъчния крем на постоянен пласт. Загрейте фурната на 200 градуса, поставете формата във фурната и незабавно намалете температурата на 180 градуса. Печете 20-25 минути.

Крем: Разбийте с миксер маслото, размекнато на стайна температура. В обособена купа разбийте жълтъците с пудрата захар. В жълтъчната примес изсипете на тънка струйка млякото и разбърквайте деликатно с шпатула.
Жълтъчната примес би трябвало да се свари. Това може да стане в тенджера на водна баня или в тиган на доста ниска температура. Не довеждайте масата до шупване. Необходимо е да се сгъсти. Охладе готовия крем, написа " за дамата ". В охладения жълтъчен крем прибавете разрушеното масло и какаото. Добавете супена лъжица алкохол (ракия, ром или ликьор), след което разбийте сместа с миксер.

Сглобяване на тортата: Изпечения блат извадете от фурната. Веднага го разрежете на 3 или 4 елементи още във формата и оставете да изстине изцяло. От охладените блатове сглобете тортата. Редувайте блат-крем, до момента в който изчерпате блатовете. Покрийте тортата с останалия крем, украсете с настърган шоколад и орехи.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР