И стоките поскъпват, и парите ни се обезценяват, със сигурност

...
И стоките поскъпват, и парите ни се обезценяват, със сигурност
Коментари Харесай

КНСБ на нокти! Спешно искане

И стоките нарастват, и парите ни се обезценяват, сигурно тези 12,4% кумулативната инфлация, която Национален статистически институт регистрира по отношение на март, демонстрира накъде вървят нещата, сподели в " Още от деня " по Българска национална телевизия Пламен Димитров, президент на КНСБ.

" Личната инфлация на тези, които са по-бедни, е по-голяма и е над 20%. Само хлябът е с 18% растеж на годишна база, млечните артикули с към 13%, горивата са над 40-42%, зеленчуците също минаха 20% ", означи той.

Той разяснява, че колкото по-малко артикули използва човек и няма толкоз запаси, толкоз повече усеща тази инфлация, по тази причина от КНСБ упорстват за обезщетителни ограничения.

" Първото предложение, което би трябвало да бъде разисквано, е неотложно повдигане прага на беднотия. Инфлацията го е вдигнала с толкоз % най-малко. Тези 451 лева, които бяха признати за 2022 година, към този момент не са толкоз - би трябвало най-малко в 15-ина % да ги вдигнем. И това е най-лесния и бърз метод да подпомогнем най-уязвимите групи ", безапелационен беше Димитров.

Друго предложение е повдигане на минималната заплата с 50 лева от юли.

По мнение на КНСБ намаляването на Данък добавена стойност няма да донесе каквото и да е понижение на цената, а парите за Великден за пенсионерите още веднъж са раздавани на калпак.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР