и ще си стиснат ръцете, защото нямат интерес да си

...
и ще си стиснат ръцете, защото нямат интерес да си
Коментари Харесай

Журналисти: Със служебния кабинет имаме не по-малко Радев, а повече ГЕРБ

и ще си свидлив ръцете, тъй като нямат интерес да си трансферират отговорността. Това съобщи журналистът Генка Шикерова в ефира на Дарик радио.

Тя разкри, че в диалог с някогашният министър председател е декларирал, че най-вероятно се прави елегантно опразване на поста на Държавен фонд „ Земеделие “, където задачата е да се постави съответен човек от тази политическа мощ, за която си приказваме, че е в основата на нареждането на политическия пъзел. Той посочи, че неведнъж са правени опити да му бъде пробутан този човек за разнообразни постове вътре в държавното управление.

„ Постът в ДФЗ постоянно е бил значим, тъй като това е институция, която ръководи ужасно доста пари “, посочи Шикерова.

Колегата ѝ Дарина Сарелска счита: „ С Даниел Митов  Даниел Митов Даниел Митов е роден на 4 декември 1977 година в град София. Завършва СУ „ Климент Охридски “, се случва нещо хубаво за прозрачността в политическия развой – хубаво е, когато няма задкулисие, а към този момент всичко се случва пред лицата на всички нас. Очевидно с този кабинет имаме не по-малко Радев, само че повече и кадруването и инженеринга на в този длъжностен кабинет. Имаме равно доближен до всички кабинет. Да ни е честита конституционната промяна! “

Журналистът Асен Генов е безапелационен, че салдото е нарушен с шестата корекция: „ Ако до момента рецензиите са били за това, че Радев слага България в положението на президентска република, то сегашните промени в главния закон са недосмислица. Говоренето за политика у нас се извърши с доста красиви думички като „ равно доближен “, „ равно далечен “ кабинет, само че няма законова и конституционна норма, която да допуска едно от тези изказвания да бъде предписание. Както и няма логичност Радев да откаже да извърши желанието на Главчев, по този начин и няма логичност, по която да упрекваме, че оферират собствен зам.-председател за външен министър. Нинова приказва за безпристрастен и равно далечен човек – ами няма такова нещо в Конституцията. “

Той подсети, че нееднократно бяха предупреждавани парламентаристите, взели участие в конституционните промени, че работят преждевременно.

„ Радев продължава да компрометира метода, по който България седи вътрешнополитически и на интернационалната сцена. Рюте попитал през вчерашния ден Главчев какво се случва в България – уверен съм, че има доза подигравка в този въпрос. Радев умишлено бави нещо, което той би трябвало да направи. Ако се върнем и към самия пост на министъра – той е доста спестовен човек, цялата страна разбра какъв брой е роумингът в Черна гора. Отива да си вземе костюмите – не мога да допускам, че съществува догадка, при която един министър в първия работен ден би трябвало да замине за Черна гора, с цел да си събере костюмите и да се покаже у нас. Ако пък бъде заменен, остава въпросът би трябвало ли да бъде върнат на досегашния си пост като дипломат на България в Черна гора. Изключителен парадокс, който се разиграва пред очите ни “, добави Генов.

Бившият общински консултант Иво Божков е на мнение: „ Изключително политически е този кабинет, и то партиен. Служебните кабинети не са били в никакъв случай партийни. Винаги в спазването на духа на Конституцията е имало тази раздалеченост от партиите. Няма неприятно да има политически кабинет, това е и същността на продължението постоянният кабинет да си извършва функционалностите до изборите. То и в този момент се случва това, само че под една нечистоплътна форма. “

„ Сметната палата е тази, която прави инспекция на партиите, която управлява и валидира общините, където има поле за разхищение на евросредства и освен. Тук идва въпросът за какво по този начин изявено в предишното партийно лице (бел. ред. Димитър Главчев) влиза в тази институция и става длъжностен министър председател. Никога пренавиването на един миг от партиите, които държат юздите, не е играло в тяхна изгода “, безапелационен е той.

„ Безспорно има доста какво да се подлага на критика по измененията в Конституцията. Надявам се залогът правосъдна промяна е бил цената, за която всичко друго да се одобри “, сподели още Божков.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР