И ресторантьорите скочиха на здравния министър Стойчо Кацаров, обявявайки че

...
И ресторантьорите скочиха на здравния министър Стойчо Кацаров, обявявайки че
Коментари Харесай

И ресторантьорите скочиха на Кацаров. Не го искат

И ресторантьорите скочиха на здравния министър Стойчо Кацаров, обявявайки че са срещу оставането му на власт.

С " Националния проект за справяне с пандемията от Sars-CoV-2 " нашият отрасъл се употребява като зле затулен опит за въвеждането на наложителна имунизация, се споделя в позиция на Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията.

Според организацията проектът за справяне с пандемията е " безразсъден ", а с него се планува като първа по ред мярка затваряне на заведенията - кафенета, заведения за хранене и нощни заведения. " При състояние, че 12 седмици откакто в България отвориха нощните заведения /първи в Европа/, заболеваемостта освен не се увеличи и за момент, а спадна над 20 пъти! Което ясно демонстрира, че не в заведенията е казусът с разпространяването ", се споделя още в позицията.

Превенцията от разпространяването на вируса, средствата и ограниченията за запазване на публичното здраве, с изключение на персонална отговорност, следва съществено и отговорно да се трансфорат в държавна политика, считат още от сектора. Според тях " показаният от служебния министър Кацаров " проект " е въплъщение на неналичието на държавнически метод, угриженост и мисъл за всички хора " От сдружението считат, че още веднъж целият проблем и отговорност за вирусна зараза се трансферират върху заетите стотици хиляди в техния отрасъл.

" Изборът на всеки човек да се имунизира или не, несъмнено е персонален, само че неналичието на разяснителна акция, тласъци за имунизация и като цяло държавна политика за постигане високи равнища на имунизационно покритие, прави този персонален избор сложен за множеството български жители ", се споделя още в позицията.

" В недомисления " проект " на служебния министър Кацаров се планува затваряне на заведенията като първа стъпка при новата вълна. Тук даже не слагаме под въпрос настъпването й - редица европейски страни към този момент са в напредък на заразяването с новите разновидности и България няма да остане " остров в морето на вируса ". И както написахме и преди, към този момент е ясно, че това е единствено реплика на „ ограничения “ на гърба на заведенията. Недоумение в проекта буди и условието в спомагателните му пояснения, където се приказва, че ще могат да работят заведения единствено със 100% васкиниран личен състав и със 100% имунизирани клиенти, възмущават се от сектора. И дефинират решението като дискриминация.

" Отново настояваме, както и по-рано през тази година, по време на втората вълна, за равно отнасяне на всички браншове на българската стопанска система. Ако дадени правила ще влизат в действие за едни, то те би трябвало да важат за всички ", написа в позицията им.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР