И продължението - за тези, които не си спомнят нашумялата

...
И продължението - за тези, които не си спомнят нашумялата
Коментари Харесай

Партизан за бой се стяга ...

И продължението - за тези, които не си спомнят нашумялата ария от времето на развития социализъм:
... метнал пушка на рамо,
довиждане, майко,
довиждане, баща,
довиждане, блага сестрице,
аз ходя на война!...
Пеят ли, пеят в Българска социалистическа партия обичаната ария, щракат пушки, веят партийните флагове и чакат председателството - в този момент е моментът за властта, в този момент или в никакъв случай! Първо ще е вотът на съмнение, след това ще са повсеместните митинги, а най-после - в случай че сабя покаже! - може и до предварителни парламентарни избори да се стигне!
А другояче председателството чука на вратата. Правителството го чака с неспокойствие минимум по две аргументи. Първо, тъй като като български хазаин към този момент е готово до го поеме и разгърне, и второ - тъй като няма самообладание да показа България почтено на първия ѝ огромен европейски изпит.
Очакват председателството с неспокойствие и в Българска социалистическа партия. Първо, тъй като за дните и месеците на българското домакинство те са подготвили най-големите си провокации, и второ - тъй като нямат самообладание почналата от три-четири месеца към този момент артилерийската подготовка за пропадане на събитието да доближи своя пик и да преминат към директни военни дейности! Как ли? Според проектите, първо - оставката на Борисов, второ - изключителни парламентарни избори, и трето - власт! За пик на военните дейности са планувани шестте месеца на Българското европредседателство. Поредното национално изменничество на Българска социалистическа партия!
- Че пикът на националното изменничество наближава се разбра изключително отчетливо по ожесточилата се канонада през миналата седмица. Само за три парламентарни дни, щурмуваците на опозицията нападнаха ръководещите по три разнообразни посоки. Първо, в работната за Народното събрание сряда лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова настоятелно изиска от основния прокурор Сотир Цацаров " ДА ПРИВИКА БОРИСОВ И ДА Гражданско отделение ПОПИТА " кого има поради, като твърди, че " в Народното събрание има депутати, занимавали се в наркотрафик ", правейки се (Нинова), от една страна, на глупава, а от друга - на мощно разтревожена от това изказване, умишлено пренебрегвайки обстоятелството, че в " Българска социалистическа партия за България " в действителност има народен представител (бел. ред. - Георги Стоилов), за който има клюки, че в близкото минало е бил бизнес сътрудник на началник на група, разследвана в този момент за наркотрафик! И че този бизнес сътрудник по една случайност се е оказал и негов роден брат (бел. ред. - Илия Стоилов)!
- Че пикът на националното изменничество наближава се разбра и на идващия ден, четвъртък. Тогава различен червен щурмовак, дълбокомъдреният, потвърдил се като енергиен специалист, а след това утвърдил се и като експерт по всичко, Таско Ерменков (милият отлично схваща, че в случай че не " щурмува " врага безкомпромисно, може бързо-бързо да се причисли към групата на низвергнатите Миков, Гергов и другите!); същият, който пусна партенката, че шефът на ДАНС Димитър Георгиев " БИЛ ВТОРИ БРАТОВЧЕД " на премиера Борисов, в името на дискредитацията на ръководещите месец преди европредседателството реанимира една друга тлъста бесепарска неистина от близкото минало - а точно, че ръководещите " ПОДСЛУШВАТ БЕЗОГЛЕДНО И НАРЕД "! Може би Таско се пробва да обърне внимание на Европа и многочислените посетители от Европейски Съюз, които ще участват на събитията в София и НДК, да внимават и да го имат поради - в България ГЕРБ и държавното управление му подслушват наред, внимавайте със секретността си, господа посетители от Европа!
Таско, Таско, дребосъче неориентирано, повече мисли, по-малко приказва, по този начин ще си спестиш най-малко част ог нелепостите!
- Че пикът на националното изменничество наближава се разбра и в петък, когато на трибунката в коридорите на Народното събрание неотразимият Жельо Бойчев и сие клакьори още веднъж хвърлиха на лъвовете правителстото - този път неговата стратегия за саниране. Бяха я позарязали за известно време, в този момент, месец преди председателството взеха решение, че няма да е ненужно да я наврат още веднъж в очите на публиката. И на еврочиновниците, несъмнено, залагайки напълно на обстоятелството, че програмата на държавното управление за саниране на постройките е по едно и също време с европейско и българско финансиране - и че, ето, господа от Брюксел, " КАК съдебна експертиза ХАРЧАТ (КРАДАТ!) ПАРИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ ", споделя наш Жельо, потривайки ръце, напълно в смисъла на поговорката, че капка по капка - вир, вир по вир - язовир, и по този начин - в случай че е рекъл Господ! - цялостен океан от доноси и неистини! Изцяло за европейска консумация! И то малко преди, и най-много по време на българското председателство!
Напоследък в антинационалната си интрига Българска социалистическа партия най-сетне съумя да въвлече и остарялото си политическо партньорче - калената във времето на Орешарски, а и преди този момент и във времето на Беров и Виденов, турска партия. Движение за права и свободи стартира все по-неистово да врещи, че, видите ли, България се управлявала от ксенофобска партия, подвига джангър чак до Бога и до Брюксел, визирайки дребния съдружен сътрудник в ръководството на страната Обединените патриоти - сякаш с цел да опазела демокрацията и евроориентацията, а в действителност, с цел да се намести тя, турската партия, в ръководството на страната дружно с Българска социалистическа партия! Доган най-сетне би трябвало да разбере, че тази прословута етническа струна, на която не е спрял да дрънка към този момент 30 години, не е разтегателна; че от безкрайното натягане тя най-сетне ще вземе да изплющи! Стига еквилибристики, Догане!
Още нещо бие на очи. Гласно или мълчешком, двете опозиционни партии, които в последно време от ден на ден се съешават в борбата си против ръководещите, явно са си разпределили деструктивните функционалности. Ако Нинова и васалната ѝ Българска социалистическа партия са запретнали ръкави да бият по ГЕРБ, Движение за права и свободи несъмнено е концентрирала силите си против Обединените патриоти. Нещо като баланс на силите и отговорностите!
Накрая - не е ли малко необичайно, че президентът Радев многозначително мълчи по въпроса за все по-наближаващото българското европредседателство?! Думичка не е продумал, а другояче по никакъв начин не е от безмълвните! Поне да го бе изкритикувал нещо, така и така там му е силата. Останал някак отвън сюжета, президентът мълчи като риба! Може би е афектиран, а може би и той - като Българска социалистическа партия - е замислил нещо ексцентрично, както се споделя - когато му пристигна времето! Президентът Радев би трябвало да знае следното: Ако няма да работи за председателството, най-малко не би трябвало да му пречи! И като няма и не желае да работи за българското председателство, то дано не пречи на другите да работят за него!
Автор: Валентин Стоев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР