И при съставянето на кабинета Денков е имало номинации и

...
И при съставянето на кабинета Денков е имало номинации и
Коментари Харесай

Министър Цеков: Бих останал на поста си и след ротацията, за да довърша започнатото

И при съставянето на кабинета " Денков " е имало номинации и одобрение на кандидатурите от двете съществени политически сили - ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Не виждам в този момент нещо друго. За да има резистентност, при всички случаи би трябвало да е консенсусен съставът.

Това съобщи пред министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков.

" Всички министри са съветвани сред премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел. Така се процедираше и с основни назначения - ръководители на изпълнителни организации - несъмнено, с решаваща дума на съответния отраслов министър ".  

Министър Цеков уточни, че би останал на поста си и след ротацията, с цел да довърши започнатото в МРРБ през 9-те месеца на държавното управление на Николай Денков.

" Министерство на регионалното развитие е един от най-големите вложители в страната. Много значимо е основни стратегически планове да се придвижат напред, с цел да имаме естествена съгласуваност със съседите и да има естествени условия за развиване на стопанската система. Това не се е случвало по стратегически метод през последните 20 години ".

Андрей Цеков беше безапелационен, че политическата нестабилност е голяма спънка за капиталовия развой, но по-голяма спънка е несъобразяването със стратегически документи, които има.

Министърът изрази очакване до началото на март да има финално решение на Европейска комисия по отношение на визията за създаване на Автомагистрала " Струма ", което да разреши построяването на източното платно - отвън Кресненското дефиле, да стартира и планиране и идентифициране на вид за второ двулентово платно, което да е отвън дефилето:

" Така да можем да защитим напълно биоразнообразието и да осигурим един по-нормален транспортен кулоар, защото дефилето не е сполучлив транспортен кулоар за скоростен път и това е ясно на всички ". 

До три месеца да завърши узаконяването на системата от тол камери, с цел да засичат и междинна скорост, чака министър Цеков.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР