И през тази година най-много нови проекти и инвестиции у

...
И през тази година най-много нови проекти и инвестиции у
Коментари Харесай

Автосекторът привлича немски фирми

И през тази година най-вече нови планове и вложения у нас се осъществят в бранша за произвеждане на съставни елементи за автомобилната промишленост.

Турската компания odelo Farba Lighting Group, която е част от холдинга Bayraktarlar, ще влага 37 млн. евро в цех за автомобилни светлини край Пловдив, където ще се създават задни фарове за немски коли. Министърът на стопанската система Емил Караниколов и Ахмет Байрактар, президент на "одело Фарба Лайтинг Груп ", направиха първа копка и поставиха темела (първия камък) на високотехнологичен цех. Строителството се възнамерява да завърши в края на 2020-а. Компанията разполага със доста по-голям имот, който ще й разреши да развие плана в допълнение, в случай че остане удовлетворена от резултатите, които ще реализира с първия цех, разясниха мениджърите й. Плановете им включват удвояване на производството посредством построяването на второ дружество за фарове със същата повърхност, както и строителство на цех за електроника и парк за поддоставчици.
Българското й сдружение - "одело Фарба лайтинг груп ", купи 92 дка имот в индустриална зона "Куклен " (част от "Тракия икономическа зона "), където ще бъде построено предприятието. За плана си компанията получи и документ за вложител клас А.
Отделно от това "одело Фарба лайтинг груп " стартира да построява научно-развоен център в София, където ще работят 40 инженери. Той ще е клон на развойния център на odelo Farba в Щутгарт. А това ще разреши създаването на технологии с висока добавена стойност, учредена на електроника и програмен продукт за фирмените произведения.

През 2011 година "Байрактарал холдинг " купи немската компания "Одело ", която е огромен производител на автомобилно осветяване със седем завода по света. Основни клиенти на "одело Фарба лайтинг груп ", с изключение на "Мерцедес ", са още и фирмите от групите на "Фолксваген ", "Рено ", "Фиат ", "БМВ ", "Тойота " и "Форд ".

През септември би трябвало да проработи заводът на Sa-ba Automotive за автомобилни светлини край Димитровград, който компанията приготвя от две години и в който са вложени 8 млн. лв.. В началото на юли турската компания беше купена от основаната в Съединени американски щати Varroc Lighting Systems, която пък е част от индийската група Varroc. По този метод тя стана притежател на производствата на Sa-ba в Турция и България.

С тази облага Varroc Lighting печели потенциал от 10 хиляди кв. м в индустриален и софтуерен център близо Истанбул, както и 20 хиляди кв. м повърхност в завода край Димитровград, който е в развой на създаване и който има опция за в допълнение уголемение. Фирмата покупател, която създава светлини за коли и двуколесни моторни транспортни средства, е вторият по величина снабдител на автомобилни съставни елементи в Индия.
<!--[if--> През август документ за инвестиция клас А получи и "Интерлинк Груп " АД за плана си "Технолинк Парк " в "Индустриална зона Марица ", която е част от "Тракия икономическа зона ". Стойността на инвестицията е 6.67 млн. лева и се планува назначението на 10 нови чиновници, означи ръководителят на управителния съвет на групата Йордан Фиданов.

Инвестиционният план обгръща действия, свързани с довършителни работи по построеното едноетажно складово хале и създаване на още три еднотипни логистични здания с общо осем складови пространства с 24 рампи, тир паркинг за 18 тежкотоварни автомобила и постройка за защита с пропускателен пункт. Новите складови площи ще обезпечат потенциал на сдружението да реализира икономическата си активност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР