И през тази година, броят на пожарите в жилищни сгради

...
И през тази година, броят на пожарите в жилищни сгради
Коментари Харесай

Средно по два пожара в жилищни сградя гасят на ден огнеборците във Варненско

И през тази година, броят на пожарите в жилищни здания във Варна са били към 700, като съвсем същият брой произшествия е бил регистриран през 2018 година. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ – Варна шефът на Регионалната дирекция по пожарна сигурност и отбрана на популацията (РДПБЗН) комисар Тихомир Тотев. По думите му, това значи, че приблизително по два пожара в жилищни здания дневно гасят огнеборците в града и региона.

Според комисар Тотев, най-честите пожари и през тази година са възниквали поради късо съединяване в електрически съоръжения или в електрически уреди. Техният брой от януари до момента е към 170.

Близо 160 са случаите, зародили заради немарливост при боравене с открит огнеизточник. Намалели са пожарите с потвърден предумисъл от следствените органи – от 28 за предходната година, до 21 – през тази.

„ Все още е висок процентът на пожарите, съгласно мен злоумишлени – на контейнери за боклук. Там аргументите се дължат, както на мятане на пиратки към Нова година, а също и от невнимателни ползватели на печки на твърдо гориво, които си изхвърлят пепелта преди да са изгаснали всички въгленчета в нея “, заключи комисар Тихомир Тотев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР