И през изминалата нощ имаше райони с валежи, с по-съществени

...
И през изминалата нощ имаше райони с валежи, с по-съществени
Коментари Харесай

Валежи и захлаждане в следващите дни

И през миналата нощ имаше региони с превалявания, с по-съществени количества в София - 26л/кв.м. Но след мрачното утро, през втората половина на деня ще има обилни понижения на облачността, основно в западната половина от страната до най-вече слънчево време. Облачно, дъждовно и с гръмотевични стихии ще бъде през целия ден в доста региони от Източна България и Черноморието. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 26° и 31°.

През нощта преваляванията в множеството региони ще спрат, а облачността краткотрайно ще се раздра и намалее, само че на следващия ден, към и след обяд, още веднъж в доста региони ще превали и прегърми на повече места в Рило-Родопската област. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максималните температури ще останат без смяна - сред 26° и 31°.

На морския бряг облачността ще е промелива, на обособени места с валежи. Ще духа до сдържан източен вятър. Максималните температури ще са към 26°-28°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще бъде едва.

И в планините в следобедните часове облачността ще е купесто-дъждовно, с краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб и сдържан югоизточен, по най-високите върхове югозападен вятър. Температурите в курортите ще останат съвсем без смяна – от 17° на Алеко до 24° в Банско.

В Западна Европа, включително и на Пиренейския полуостров, ще е най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността в Англия, Североизточна Франция и Апенините. А област от ниско налягане продължава да дефинира облачното време в централната част на континента, където се чакат и превалявания.

Валежи, тук-там обилни, ще има и на Балканите, изключително в северозападната част, а в доста региони температурите ще са по-ниски от нормалните за интервала. Слънчево ще бъде в Гърция, Северна Македония и Албания.

У нас, в неделя, с превръщане напразно от северозапад, ще стартира да прониква малко по-хладен въздух. Ще се развива купесто-дъждовна облачност, на доста места ще има превалявания, съпроводени от гръмотевици. В понеделник още веднъж ще има валежи, само че на малко места и най-вече слаби. Във вторник и сряда облачността ще е променлива, постоянно намаляваща до слънчево време, ще е съвсем без превалявания, а температурите едва ще се покачат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР