И на предстоящите парламентарни избори ще гласуваме машинно, но има

...
И на предстоящите парламентарни избори ще гласуваме машинно, но има
Коментари Харесай

Ето в кои случаи ще гласуваме с хартиена бюлетина

И на идните парламентарни избори ще гласуваме машинно, само че има няколко случая, в които се употребяват хартиените бюлетини, оповестява Българска телеграфна агенция.

В изборната секция гласоподавателят гласоподава с бюлетина за машинно гласоподаване, е записано в Изборния кодекс (ИК).

Бюлетината за машинно гласоподаване се пресъздава на устройството и е проектирана по същия метод като хартиената, като машинният избор е равносилен на хартиения.

В ИК се позволяват и изключения от наложителното машинно гласоподаване. На хартия се гласоподава в изборни секции в страната с по-малко от 300 гласоподаватели, при гласоподаване с преносима изборна кутия, в изборни секции в лечебни заведения, в домове за остарели хора и други профилирани институции за даване на обществени услуги, в изборни секции на плавателни съдове под българско знаме, както и в изборни секции отвън страната, за образуването на които са подадени по-малко от 300 заявки, или в които на последните избори са дали своят вот по-малко от 300 гласоподаватели.

Ако в изборния ден зародят непреодолими външни условия и машинното гласоподаване се прекрати, гласуването продължава с хартиени бюлетини. Те се дават от дадената секционна изборна комисия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР