И като легна тая мъгла над равното Софийско поле, та

...
И като легна тая мъгла над равното Софийско поле, та
Коментари Харесай

Вечерни новини: Газовата борса тръгна, допингът изхвърли Русия от всички спортове

И като легна тая мъгла над равното Софийско поле, та цяла неделя. И защото общината в София не реагира на замърсяването, народен представител от ГЕРБ предложи горенето на боклуци да стане закононарушение. И на следващия ден ще е все по този начин замърсен въздухът в столицата, само че все по този начин управляващите не реагират на това.

Конституционният арбитър и някогашен министър председател Филип Димитров към този момент е заместник-председател на Комисията за народна власт посредством право към Съвета на Европа, известна като Венецианската комисия. Димитров до момента беше единствено член на комисията, която предложи радикална смяна на законодателството на България, с цел да обезпечи без значение следствие против основния прокурор.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики А КНСБ пресметнаха, че сивата стопанска система генерира 23 милиарда лв. оборот на година.

Netflix тази година събра рекорден брой номинации за премиите " Златен глобус ". Само драмата " Брачна история " (Marriage Story), отдадена на развода, и гангстерският филм " Ирландецът " (The Irishman) имат надлежно 6 и 5 номинации за 77-ото издание на премиите.

НАЙ-ВАЖНАТА НОВИНА ДНЕС

Русия беше изключена от огромните интернационалните надпревари за 4 години поради допинг

Информацията в резюме: Русия получи възбрана да взе участие в огромни интернационалните надпревари за четири години, в това число олимпийските игри в Токио 2020 и международното състезание по футбол в Катар 2022, и е лишена от опцията да приема международни шампионати. Решението на изпълнителния комитет на Световната антидопингова организация е наложено поради манипулиране на данните от московската допинг лаборатория . Русия има 21 дни да апелира пред Спортния трибунал в Лозана. Вицепрезидентът на WADA Линда Хелеланд съобщи, че е упорствала за още по-тежко наказване.

Какво значи това: Русия получава едно от най-тежките санкции в историята на спорта, като решението е взето единомислещо. Освен това страната няма да може и да провежда международни шампионати. Спортистите, които потвърдят, че са чисти, могат да вземат участие под безпристрастен байрак. Русия няма да може да употребява знамето, химна и да се изписва името й на олимпийските игри и други спортни събития. Въпреки наказването съветският народен тим по футбол ще може да взе участие на европейското състезание следващата година, защото то се провежда от УЕФА.

Как се разви абсурдът? Допинг абсурдът с Русия стартира през 2015 година Тогава WADA откри огромна скица за допинг, подкрепяна от страната, в това число и по времето на олимпийските игри в Сочи през 2014 година Впоследствие Русия беше извадена от олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016 година, а от 2015 година на съветските спортисти също беше неразрешено да вземат участие в интернационалните надпревари.Преди година WADA възвърне правата на Руската антидопингова организация. WADA регистрира това като триумф, само че по-късно разгласи, че получената информация евентуално е манипулирана.В основата на разкритието стои някогашен чиновник от антидопинговата лаборатория, който избяга в Съединени американски щати и през 2017 година показа данни за манипулирането на допинг пробите. ТРИ Пожарна охрана ТРИ
Още от значимите вести от деня в три фрази

Апокрифен старт на търговията с природен газ

Въпреки че за газовата борса се приказва от месеци и се одобриха един куп наредби и правила за действието й, в деня на първия търг (9 декември) няма обществена информация нито за участниците, нито за покупко-продажбите, както е при електроенергийната борса. Самата интернет страница (balkangashub.bg) на дъщерното на " Булгартрансгаз " сдружение " Газов хъб Балкан ", което действително оперира борсата, бе задействана през днешния ден по обед с обяснението, че занапред ще се попълня с информация. " Булгаргаз " предложи природен газ за доставка през 2020 година в размер на 2220 GWh, или към 7% от годишното ползване в страната, при началната цена от 45.45 лева./MW - с 0.6 лева./MW над одобрената от КЕВР цена. От " Газов хъб Балкан " след това оповестиха, че са изтъргувани 550 хиляди мВтч, или 25% от общото количество.

Лидерите на Украйна и Русия вършат опит за решение на военния спор

В Париж президентите на Русия и Украйна – Владимир Путин и Володимир Зеленски, дружно с водачите на Германия и Франция - Ангела Меркел и Еманюел Макрон, стартират диалози за вероятните решения на спора в Украйна . Това става съвсем пет години след съглашението от Минск през февруари 2015 година, което беше и първият по-сериозен опит за преустановяване на огъня. По публични данни жертвите , откогато (дни след анексията на Крим през март 2014 г.) проруски сепаратисти завзеха позиции в Донецк и Луганск и оповестиха така наречен национални републики, са минимум 13 хиляди Сега има вяра за пробив , откакто Украйна се отдръпна от три области и одобри редица условия.

Европейска комисия позволи държавна помощ за електрически акумулатори в 7 страни

Европейската комисия позволи през днешния ден на седем страни от Европейски Съюз да провиснал държавна помощ в размер на 3.2 милиарда евро за развиване на бранша за електрически акумулатори. Инвестициите на Германия, Франция, Италия, Полша, Белгия, Швеция и Финландия се чака да доведат до обезпечаване на в допълнение 5 милиарда евро частни капитали , обосновава се Брюксел. Целта е да се разработят литиевойонни акумулатори, които имат по-дълъг живот , презареждат се по-бързо и са п о-безопасни и по-екологични от батериите, които сега се оферират на пазара.

СЪБИТИЯТА, КОИТО СЛЕДИМ

Каква ще е политиката на Фед следващата година

Ръководството на Федералния запас ще заседава за финален път през годината във вторник и сряда. Срещата на представителите на централната банка на Съединени американски щати през декември всекидневно провокира интереса на вложителите, тъй като внася изясненост по отношение на политиката през идната година. Допълнително събаряне на лихвите този път не се чака.

СНИМКА НА ДЕНЯ

Вулкан изригна в Нова Зеландия, има убити туристи

[Reuters]
Вулкан на новозеландския Бял остров изригна ненадейно и аргументи гибелта на най-малко петима души, а други 20 са ранени. Възможно е броят да нарасне, защото най-малко 50 туристи са били на или наоколо до новозеландския остров, когато е изригнал вулканът. Според полицията група от 23-ма души е била избавена директно след изригването, само че сега регионът е прекомерно рисков за осъществяване на други издирвателни или избавителни интервенции, оповестява BBC.

И НЕЩО ЛЮБОПИТНО

Григор Димитров е с нов треньор

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира работа с треньора Кристиан Гро, заяви tenniskafe.com. Преди години германецът е работил с Томи Хаас. Димитров беше в развой на търсене на треньор, откакто в средата на годината остана без треньор и ползваше спорадично препоръките на Андре Агаси и Радек Щепанек.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР