И изведнъж, когато влязоха в сила едни мерки, които би

...
И изведнъж, когато влязоха в сила едни мерки, които би
Коментари Харесай

Психолог: Мерките закъсняха и българинът реши, че няма заплаха

И внезапно, когато влязоха в действие едни ограничения, които би трябвало да се съблюдават, в случай че имаме искания да сме част от обществото и от ангажираността към едни морални правила, а по-късно на писани правила, е редно да се съобразяваме с тези правила.

След въвеждането на ограниченията се чака да има разделяне. Но то беше по този начин при започване на пандемията. Но пък в този момент се лимитират права като ходенете на рабата. Това беше мощно стресиращо.

Сега за какво не желаят да се имунизират хората - България е на второ място по липса на доверие към всичко - към сътрудника, държававата, съседа и т.нататък.

И в случай че ние сме незрели като общество, явно нещата би трябвало да стават и с напън, и с наредби и закони, тъй като едно от определенията на СЗО за здраве е освен физическо, умствено и обществено благополучие, само че и да имаме и положителен принос към обществото.

Ние не живеем изолирани сами за себе си, тъй като другояче ще настъпи безпорядък. Правилата са за това, с цел да не настъпи безпорядък - вижте статистиката за заболелите и чуйте науката. Ние ще навлезем в нова рецесия. Добре е да се замислим за дълготрайните последици... ", безапелационна е Георгиева.

Според психоложката всеки има право на лично мнение, само че последното изобретение на психолог в Нидерландия, който споделя, че отговорите на това по какъв начин да се оправяме в сходни като днешната обстановка са в това ние сами да намираме ресурсите си да бъдем устойчиви и да не се поддаваме на каквито и да било провокации.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР