И ходенето пеша, и карането на колело до работа намаляват

...
И ходенето пеша, и карането на колело до работа намаляват
Коментари Харесай

Защо да ходим пеша или да караме колело до работа

И ходенето пешком, и карането на колело до работа понижават риска от сърдечни болести или инсулт. Това е заключението на ново проучване.

В опит да схванат въздействието на ежедневната активност върху здравето, откриватели от университета в Кеймбридж, Училището по хигиена и тропическа медицина и колежа Imperial в Лондон, изследват навиците на близо 36 хиляди души във Англия .

 Снимка 358059

Резултатите от тях, оповестени в списание Heart, откриват, че ходенето пешком или карането на колело до работа понижават риска от развиване на сърдечносъдови болести или инсулт.

Анализът на данните демонстрира, че при хората, които употребяват по-малко колите си и имат по-активен метод на живот, рискът от развиване на сърдечни болести или инсулт е с 11% по-нисък. Ако ходенето пешком и карането на колело е с по-голям интензитет, възможностите гибелта да настъпи вследствие на горепосочените болести, понижава с цели 43% .

 Снимка 279764

Ако желаеме освен да спестим време (вместо да го прекарваме в задръстванията), само че и да имаме по-продължителен живот, решението е да слезем от автомобила и да се раздвижим.

 Как да избегнем задръстването
Как да избегнем задръстването

Въпрос, който мъчи водачите от десетилетия
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР