И Ган е подуправител на китайската централна банка от 2008

...
И Ган е подуправител на китайската централна банка от 2008
Коментари Харесай

И Ган ще е новият гуверньор на китайската централна банка

И Ган е подуправител на китайската централна банка от 2008 година

Още по тематиката
Радикалният централен банкер на Китай

Джоу Сяочуан съумя да убеди партията си и международните пазари в потребността от обезценка на юана
20 авг 2015 Икономистът И Ган ще бъде идващият шеф на централната банка на Китай. От 2008 година насам той е подуправител на People`s Bank of China (PBOC), само че покачването му е значително ненадейно, написа BBC.

Назначаването му идва няколко дни след новината, че Китай ще сплоти банковия и застрахователния си регулатор и ще сътвори нови министерства в най-голямата промяна на държавните структури от години.

Завършилият Пекинския университет и Университета на Илинойс в Съединени американски щати И Ган е протеже на предшественика си Джоу Сяочуан, който е отпред на централната банка от 2002 година Избирането му на поста се счита за опит да се обезпечи приемствеността в PBOC на фона на опитите на Пекин да овладее растящите задължения и да ограничи рисковите финансови практики, отбелязва BBC.

И ще поеме ръководството на една централна банка, която е натоварена с продължаващата промяна на финансовия бранш в страната, в това число и с насърчаването на задграничните вложители да влязат на китайските финансови пазари, както и с промяната на паричната политика.

За разлика от Съединени американски щати и други огромни демокрации централната банка на Китай не е самостоятелна от държавното управление, тъй че новият гуверньор ще се регистрира за активността си пред президента на страната Си Цзинпин, написа още BBC.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР