И Франция, и Китай смятат, че е твърде рано за

...
И Франция, и Китай смятат, че е твърде рано за
Коментари Харесай

Макрон: Сега не е време за преговори между Русия и Украйна

И Франция, и Китай считат, че е прекомерно рано за мирни договаряния във войната на Русия против Украйна, защото " през днешния ден времето е военно ". Това съобщи френският президент в изявление за Les Echos на 9 април.

" В момента тече военна фаза. Украинците се съпротивляват, а ние им оказваме помощ. Сега не е време за договаряния, даже и да ги приготвяме и даже в случай че би трябвало да създадем основа ", сподели той три дни след срещата си с китайския президент Си Дзинпин.

" Това е задачата на този разговор с Китай: да се консолидират общите подходи. Един от тях е поддръжка за правилата на Устава на Организация на обединените нации. Второ - ясно увещание по отношение на нуклеарната мощ, от Китай зависи да извлече последствията от обстоятелството, че президентът Путин разположи нуклеарни оръжия в Беларус няколко дни откакто пое ангажимент да не го прави. Трето - доста ясно увещание за филантропичното право и отбраната на децата. И четвърто - желанието за реализиране на дълготраен мир посредством договаряния ", добави Макрон пред Les Echos.

  " Отбелязвам, че президентът Си Дзинпин приказва за европейската архитектура за сигурност. Но не може да има европейска архитектура за сигурност, до момента в който в Европа има завладени страни или замразени спорове. Така че виждате, че от всичко това се обрисува една обща матрица. Приоритет ли е Украйна за китайската дипломация? Може би не.

Но този разговор дава опция да се смекчат мненията, които чухме, за някаква форма на блаженство от страна на Китай във връзка с Русия ", съобщи френският държавен глава.

Макрон добави, че негов приоритет е обединена Европа и счита, че е показал това по време на визитата си в Китай дружно с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е.

Той засегна и тематиката с Тайван: „ Ние, европейците, би трябвало да се събудим. Наш приоритет е да не се приспособяваме към дневния ред на останалите във всички райони по света “.

Според него Европа не би трябвало да се преценява със Съединени американски щати и Китай и в случай че спорът сред тях се разрасне, „ няма да имаме нито времето, нито средствата да финансираме стратегическата си автономност и ще се превърнем във васали “.

 

The time for negotiations between Ukraine and Russia has not yet come, said Emmanuel Macron

" There is a military phase going on right now. The Ukrainians are resisting, and we are helping them. Now is not the time for negotiations, even if we are preparing them and if we need to…
— NEXTA (@nexta_tv)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР