И.ф. главният прокурор Борислав Сарафов няма намерение да оттегля от

...
И.ф. главният прокурор Борислав Сарафов няма намерение да оттегля от
Коментари Харесай

Сарафов няма да оттегля искания за депутатски имунитети

И.ф. основният прокурор Борислав Сарафов няма желание да отдръпва от Народното събрание настояванията за събаряне на депутатски имунитети, които Иван Гешев внесе малко преди да бъде уволнен от поста. Това сподели пред " Сега " Сарафов. Когато беше определен от Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет за краткотраен началник на държавното обвиняване той разяснява, че " ще преценим занапред дали са обосновани или са част от политическите закачки на някогашния основен прокурор с политиците ".

След този коментар на Сарафов от 16 юни съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков разгласи, че се отхвърля от своя имунитет. Той беше пожелан от Гешев по изненадващо възроденото дело, че погрешно е заявил, че има единствено българско поданство, преди да стане длъжностен министър на стопанската система през 2021 година " Днес взех решение да дам имунитета си, тъй като не желая да разгадавам на нелегитимното предопределение на господин Сарафов да взема решение дали да отдръпна настояването за моя имунитет или не ", съобщи някогашният министър председател.

Само 3 дни по-рано Народното събрание сътвори комисия, която да прегледа документите, пратени от Гешев, с които желае имунитетите на няколко депутати, измежду които Петков и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. За разлика от Петков обаче Борисов държи на имунитета си, пожелан от Гешев, с цел да бъде упрекнат по делото за пране на пари " Барселонагейт ". Останалите депутати, чийто имунитет беше пожелан от Гешев, са Даниел Александров (ГЕРБ) и Димитър Аврамов (ДПС).
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР