И. ф. главен прокурор Борислав Сарафов е утвърдил методически указания

...
И. ф. главен прокурор Борислав Сарафов е утвърдил методически указания
Коментари Харесай

Сарафов пусна указания до прокурорите как да се отнемат автомобили на пияни и дрогирани водачи

И. ф. основен прокурор Борислав Сарафов е утвърдил методически инструкции до обвинителите в цялата страна по отношение на измененията в Наказателния кодекс, които са свързани с ръководството на транспортно средство след приложимост на алкохол, наркотични субстанции или техни аналози, оповестиха от държавното обвиняване. Указанията се отнасят до плануваното в тези случаи лишаване на автомобила.

„ Превозното средство следва да бъде деликатно огледано, разказано в съответния протокол и фотографирано, като се вземат ограничения да не се повреди или промени, в това число да се запечата и уточни място за неговото предпазване, съгласно с идните дейности по следствието “, се показва в напътствията.

Препоръчва се да се преценя съгласно съответната обстановка нуждата приобщеното като материално доказателство транспортно средство да се съхранява до привършване на следствието.

В напътствията се подчертава и на ограниченията, които прокурорите могат да подхващат за застраховане на отнемането на транспортни средства и на наказването санкция. Една от тях е да се насочва навреме искане до съответния първоинстанционен съд, съобразено с тълкувателната процедура на Върховния касационен съд. Изброени са съответни случаи, при които следва да се насочат претенции за обезпечения с оглед бъдещо отсъждане на равностойността на транспортното средство в интерес на страната или за поръчителство на наказването санкция.

Обръща се и внимание на своевременното събиране на доказателства по досъдебните производства по така наречен закононарушения на пътя - за неговата благосъстоятелност, цената му, имущественото положение на обвинения, както и затрудненията, които биха могли да зародят при изясняване на тези условия. Разяснено е в кои случаи транспортното средство би трябвало да се приобщи като материално доказателство и по кое време това не се постанова.

Акцентира се и на ограниченията, които прокурорите могат да подхващат за застраховане на отнемането на транспортни средства и на наказването санкция.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР