И двете черни кутии от руския военен самолет, който се

...
И двете черни кутии от руския военен самолет, който се
Коментари Харесай

Извадиха черните кутии на руския самолет Ил-76

И двете черни кутии от съветския боен аероплан, който се разруши през вчерашния ден (24 януари), са открити, предава РИА Новости, представена от Скай нюз и " Фокус ".

Службата за незабавна помощ е декларирала пред съветската организация, че устройството за запис на параметрите на полета на транспортния аероплан Ил-76 и диктофонът са в положително положение.

Вчера съветски аероплан Ил-76 се разруши край Белгород. Според съветските управляващи на борда на самолета е имало 74 души, които са починали, 65 от тях са били украински пенници, пътуващи за замяна. Според известия в украинските медии (Украинската правда), самолетът е превозвал ракети за системите С-300.

Днес, 25 януари, би трябвало да се организира изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации поради злополуката с съветския аероплан.

Говорител на Франция в Организация на обединените нации, която ръководи съвета, съобщи, че срещата ще стартира в 22 часа.

Сергей Лавров, съветският външен министър, заяви, че Русия се стреми да откри " аргументите зад украинския незаконен акт ", добавя Sky News.

Руското външно министерство съобщи, че " Киев извърши безумно безчовечие, като смъкна Ил-76 и сложи под въпрос опцията за каквито и да било съглашения. Престъплението е осъществено от режима в Киев, отговорността ще понесе всички ", се показва в изказване на съветското дипломатическо ведомство от 24 януари.

Размяната на пленници сред Русия и Украйна е трябваво да се извърши на 24 януари следобяд на границата на Граничен контролно-пропусквателен пункт Колотиловка, заяви съветското министерство на защитата. В 10 часа сутринта Ил-76 излетява от летище Чкаловски край Москва за Белгород, превозвайки 74 души: 65 украински пандизчии (те са превозени за размяна), шестима членове на екипажа и трима съпътстващи военни от съветски въоръжени сили.

" 55 минути след излитането, на 150 км североизточно от Белгород, водачите са почнали да се спускат от височина 8250 м ", е съобщил източник на съветският " Известия " от авиационната промишленост, " след към 10 минути на височина 2750 м водачите са получили информация за заплахата от ракета от дежурния личен състав по Противовъздушна отбрана и са поискали смяна на курса. В този миг връзката с екипажа е прекъснала. Пилотите към този момент не са отговаряли на многократните претенции на диспечерите. В 11:11 радарната маркировка на Ил-76 е изчезнала ".

" Няколко минути по-късно районните управляващи на Министерството на изключителните обстановки са получили информация от очевидци за откриването на паднал аероплан в региона на плантация в Корочански регион, Белгородска област, на 60 км от Белгород. Всички на борда са починали. Втори аероплан последва Ил-76 и е бил върнат. "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР