И двете агитки снощи обявиха победа на своя кандидат. Самият

...
И двете агитки снощи обявиха победа на своя кандидат. Самият
Коментари Харесай

5 провала на Радев в дебата с проф. Герджиков. Надвисна сянката на Васил Божков

И двете агитки нощес оповестиха победа на своя претендент.

Самият спор, прочее, бе изцяло непотребен - фанатизмът и нервностите са толкоз преобладаващи, че никой не се вслушва в думите и не гради оценките си въз основа на здравия разсъдък.

И въпреки всичко какво чуха тези над 60% българи, които не са част от фенската маса, не гласоподават и търсят да разпознаят своя президент за балотажа?

1. Единствената опорна точка в идеологията на Радев си остава персоналната му ненавист към Бойко Борисов. Тежко ни, в случай че това е и тактиката му за бъдещите пет години. Какво ще прави Радев без Борисов? Очевидно ще се разправя със съидейниците на врага си, ще отмъщава. Ще продължава да разделя така и така разделения народ. Пример в тази посока е разкритието, че полицията на Бойко Рашкомв е нахлула в академично самостоятелния Софийски университет, с цел да сплашва студенти и преподаватели.
свързани новини108075преди 11 часа42114преди 13 часа
И тук проф. Герджиков сподели нещо фундаментално тъкмо: " Един президент би трябвало да мисли и за друго с изключение на за Бойко Борисов ".

Бихме добавили: " И за неговите шкафчета ".

Българската политика не може повече да бъде повече функционалност от персоналната злоба на двама мъже.

2. Радев назова съперника си " претендент на коалиция Магнитски ".

Това бе грозно, исторически незаслужено. Радев продължава да симулира, че страда от безпаметност. С чии гласове бе определен за президент през 2016 година? С гласовете на омразното му през днешния ден Движение за права и свободи, несъмнено. Тогава бе обикновено партията на Доган и Пеевски да го поддържа, само че в този момент е ненормално да не го поддържа? Що за двоен стандарт?
свързани новини64413преди 11 часа
Споменавайки " Магнитски ", Радев не помни кой му оказа помощ да извърши уличния си бунт от лятото на 2020 година Агитките на Васил Божков, едно от глобените лица в " Магнитски ". Божков работеше в услуга на Радев, намерено го поддържаше през фейсбука си и насъскваше тълпите да окупират Министерския съвет и Народното събрание. А Радев изрече знаменателната имитация: " Тезата на обвинения Божков ми звучи по-убедително от тезата на прокуратурата "

Излиза, че не проф. Герджиков, а Радев е претендентът на коалиция " Магнитски ". Избран с електората на Движение за права и свободи, подпрян от търсения Божков по време на пуча против кабинета на Борисов...

3. Радев в прав текст се заигра с русофилското лоби, подмятайки, че " Крим е съветски ". Не беше инцидентно изпускане, а флирт с гласоподавателите на " Възраждане " и Българска социалистическа партия, които са разколебани в поддръжката си към него.

Отвъд подтекста кой крив, кой прав, сходно изявление надали отива на държавен глава на държава-членка на НАТО. Или може би Радев счита да ни вади от Атлантическия съюз?

Провокацията на президента на България евентуално още нощес е била транслирана в централата на НАТО, във Вашингтон и Брюксел. Това слага страната ни в извънредно неизгодно състояние на интернационалната сцена, слага под въпрод лоялността ни и предвидимостта ни като сътрудник.

4. Радев по никакъв метод не съумя да изясни за какво е издал неконституционния декрет за назначението на Кирил Петков в Министерския съвет. Знаел ли е за двойното му поданство? Съзнава ли, че е направил закононарушение, нарушавайки Конституцията? Вижда ли проблем в решението на Конституционния съд и какви би трябвало да бъдат последствията.

" Защо в никакъв случай не си признавате грешките си? ", попита проф. Герджиков, само че отговор не последва, защото Радев продължава да населява селенията на безнаказаността. И да плюе на законите.

В същото време този човек внася план за " своя Конституция ", само че отхвърля да го покаже, защото съществено си има вяра, че не дължи отговори никому. Съмненията, че ще стартира президентска република с властническа власт на президента - т.е., на себе си, остават.

5. Най-неприятното за народа - Радев призна, че ни чака още и още инфлация. Че цените нямало по какъв начин да бъдат обуздани.

Какво значи това? Той за президент ли кандидатства или за министър председател? Откога президентът дава отговор за цените? Няма по-крещящо доказателство, че Румен Радев има намерение да узурпира държавното кормило и да управлява марионетната си ръководеща партия Политическа партия. И цената ще е мизерията на гласоподавателите.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР