Времето в Обединеното кралство: Прогноза за втори ураган, който ще донесе бури на фона на продължаващите жълти предупреждения за дъжд

...
И докато се очаква да отслабне през следващите дни, бурята
Коментари Харесай

И докато се очаква да отслабне през следващите дни, бурята е настроена да създаде по-нестабилни условия и да накара присъствието си да се усети тук.< /p>

Говорителят на Met Office Греъм Мадж каза: „Тези системи имат голям обсег, те ще увеличат нивата на валежите, а също и ветровете, за да донесат нестабилно време в Обединеното кралство.“

< p>Пристигането на Найджъл ще дойде дни след урагана Лий - опашката на който в момента връхлита части от Уелс, Северозападна Англия и части от Шотландия.

Въведени са жълти метеорологични предупреждения за дъжд - някои до сряда вечерта - на фона на опасения, че домове и фирми могат да се наводнят в най-тежко засегнатите райони.

Времето в Обединеното кралство: Курортът на Бътлин се затваря и се съобщава за „мини торнадо“ ', тъй като Метеорологичната служба издава предупреждение за дъжд

В някои западни райони може да има 100 mm валежи - нарастващи до 200 mm в райони с по-висока надморска височина като Национален парк Eryri, известен също като Snowdonia.

Синоптиците казват автобусните и влаковите услуги може да бъдат отложени през следващите 24 часа, но дъждът няма да се сравни с „интензивните количества“, наблюдавани миналия уикенд, когато бяха регистрирани повече от 10 000 мълнии - .

Миналия уикенд: Летище Ексетър засегнато от наводнение

Г-н Мадж добави: „Въпреки че посочихме, че може да има наводнения, свързани с разумно високите нива на валежите, това не е нещо, което се очаква да бъде широко разпространено.

„Това е нещо, което може да е следствие на водосборен басейн, който внезапно става по-наводнен или има запушвания в дренажа."

Той продължи да обяснява, че ураганът Лий е донесъл повече влага в Обединеното кралство, заедно с по-високи температури на въздуха, което води до по-високи нива на валежи.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР