И днес във Варна продължава изложението на местни млечни и

...
И днес във Варна продължава изложението на местни млечни и
Коментари Харесай

И днес продължава изложението на местни млечни и фермерски продукти във Варна

И през днешния ден във Варна продължава ревюто на локални млечни и фермерски артикули, напомня Moreto.net.

Организатор на самодейността е Българският фермерски съюз с поддръжката на Министерство на земеделието и Държавен фонд „ Земеделие “.

Целта е подкрепяне на земеделските стопани посредством директна реализация на създадените от тях артикули измежду българските консуматори.

Шатрите са ситуирани в градинката до Община Варна, а измежду изложителите са винарски мазета, производители на мед, млечни артикули, сушени плодове, шарлан, ядки и други

Посетителите могат да видят какво е " жив шоколад ", да опитат сушени плодове и тахан. Има богат избор от сушена и маринована риба и ръчно подготвен хайвер. На ревюто са показани и екстравагантни хранителни и козметични артикули от плантация в село Кичево, която отглежда охлюви.

Производителите споделят, че оферират редки артикули с следено и високо качество, които не се намират в огромните вериги магазини. Много от продуктите са със документи за натурално произвеждане и подкрепени с лабораторни разбори за наличие.

Според фермерите най-подходящата формула за разпространение на продуктите им е организирането на точно такива базари и места за директна продажба с поддръжката на общините и страната.

Производители на обичайните за страната розово и лавандулово масло споделят, че прилежащи страни оказват напън върху пазара и цената на достоверните български етерични масла.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР