И днес проектокабинетът на Мария Габриел няма да се гласува.

...
И днес проектокабинетът на Мария Габриел няма да се гласува.
Коментари Харесай

Борисов: И днес им даваме време да мислят, но ГЕРБ няма да подкрепи кабинет с втория мандат

И през днешния ден проектокабинетът на Мария Габриел няма да се гласоподава. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че партията му няма да внесе през днешния ден точката за гласоподаване в зала и че дава още време на " Продължаваме промяната-Демократична България ".

" Вместо да се извинят отидоха още по-далеч, тъй че те не желаят държавно управление, те не престават да мислят че ще стане с втория мандат. Партията е безапелационна, че това няма да се случи. И през днешния ден им даваме време да мислят и на следващия ден стават тъкмо 7 дни от договарянията ", съобщи Борисов пред публицисти в Народното събрание.

На въпроса дали е подготвен да се откаже от номинацията на Мария Габриел за министър председател във връзка вчерашното изявлението на Асен Василев в телевизионно изявление, че тя няма по какъв начин да бъде министър-председател след случилото се, Борисов съобщи:

" Защо би трябвало да се откажа от Габриел, тъй като един човек я е обидил?! Човек, който с помощта на нас е финансов министър, с помощта на нашата поддръжка и ние го пазиме от всички вас, които го нападахте. Моето пояснение е, че Асен Василев е намерил прелестното време да дезертира. И то по метод, по който да сплоти всички, които не ни обичат. Затова изговори всичко ".

Лидерът на ГЕРБ добави, че в последните месеци е прекарал доста време с Асен Василев, оцени го като " извънредно интелигентен " човек, който желае да стане " лидер " на тези, които са против ГЕРБ. Според Борисов това, което Василев е сътворил във финансите и в митниците, ще докара до обстановка, в която страната би трябвало да връща пари от бюджета по Плана за възобновяване. " Смачканият недостиг е на база на доста фокуси ", съобщи Борисов като цитира отчета на Международния валутен фонд (МВФ), който, по думите му, предлага повдигане на налозите.

" Да не приказваме от енергетиката по какъв начин взимаше пари, връща прави коства. Изпразни фондовете, похарчи ги, върна. Това един работещ публицист би трябвало едно по едно да ги подреди ", насочи поредна рекомендация към медиите Борисов.

На въпрос за какво обаче персонално той е заявявал поддръжката си към Асен Василев на поста на финансов министър, за какъвто той е номиниран и в последното проектопредложение за състав на кабинет, предадено от Мария Габриел на президента във вторник, Борисов отговори сбито:

" Вие виждате, че ние не внасяме точката в Народното събрание ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР