И днес остава топло за втората половина на май, макар

...
И днес остава топло за втората половина на май, макар
Коментари Харесай

Облачно, но топло време в неделя

И през днешния ден остава топло за втората половина на май, въпреки и облачно. Минималните температури са сред 13° и 18°, оптималните ще са сред 28° и 33°, по ниски по Черноморието. Атмосферното налягане постепенно ще се намалява, само че ще остане по-високо от междинното за месец май.

Над Черноморието също ще има забележителна междинна и висока облачност. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 15°-18°. Температурата на морската е 14°-16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има забележителна междинна и висока облачност. На обособени места, основно в Западна Стара планина ще преръми. Ще духа сдържан, по високите елементи мощен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра - към 26°, на 2000 метра - към 18°.

През идващите дни въздушният транспорт ще бъде от изток и температурите последователно ще се възстановяват, само че в понеделник и вторник в по-голямата част от страната, като се изключи Черноморието, ще бъдат към момента по-високи. В понеделник и вторник в по-голямата част от страната, като се изключи Черноморието, температурите ще бъдат към момента по-високи от нормалните, макар че ще се намаляват. Повишава се вероятността за валежи в часовете след обяд и преди среднощ, само че към момента ще са тук-там, повече в планинските региони на Западна България. В сряда към този момент на повече места в страната ще има превалявания, а и по-интензивни, вероятни са и местни обилни количества, съпроводени и с гръмотевична активност. В средата на седмицата ще стартира и захлаждане.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР