И днес няма да се събира Коалиционният съвет, съобщи вицепремиерът

...
И днес няма да се събира Коалиционният съвет, съобщи вицепремиерът
Коментари Харесай

Властта отново отложи Коалиционния съвет

И през днешния ден няма да се събира Коалиционният съвет, заяви вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов по Нова телевизия. По думите му няма друга причина за отлагането му, с изключение на уговорките на част от водачите.

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов пътува. В провинцията е и водачът на НФСБ Валери Симеонов. Самият Каракачанов също имал ангажимент сутринта като министър на защитата и евентуално засяга отбелязването на Празника на авиацията и Военновъздушните сили пред Паметника на летеца до Народното събрание от 10.00 часа, на което ще участва президентът.

Това е второ отсрочване на регулярната среща на съдружните сътрудници, откакто предишния понеделник събирането отново се отсрочи. На този съвет водачът на " Атака " се готви да желае оставки в Министерство на вътрешните работи и да упорства партията му да получи поста на основния секретар във вътрешното ведомство.

По мотив желанието на Волен Сидеров да взе участие дружно с Николай Бареков и консерваторите в борбата за евродепутат, Каракачанов съобщи, че преди две седмици в Обединени патриоти разискали тематиката по какъв начин ще се явят на идните избори за европарламент следващата година. " На тази намира се изрази това предпочитание - ние считаме, че Оперативна програма би трябвало да издигне общи кандидатури. Оттук-нататък всяка партия е в правото си да взема решения, само че не считам, че съставлява бракоразвод. Няма връзка едното с другото ", не се тормози Каракачанов. Той посочи, че няколко дни преди присъединяване на Сидеров във форума на консерваторите " с един народен представител от консерваторите ", водачът на ПГ на Оперативна програма и на " Атака " го е уведомил, че ще участва.

" Спекулация отвред " назова Каракачанов слуха за някогашния сподвижник на Сидеров в " Атака " - Светлозар Лазаров, и възможното му предопределение на поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Обсъждат се няколко имена, само че той не е измежду тях, натърти вицепремиерът.

Той е срещу партията на Сидеров да упорства да получи мястото за основен секретар на Министерство на вътрешните работи. " Мотивите за назначението на основен секретар не могат да бъдат политически и аз не бих подкрепил сходно нещо ", отсече водачът на Вътрешна македонска революционна организация.

Каракачанов отбрани и вътрешния министър Младен Маринов от офанзивите на Волен Сидеров.

Няма съображение да си подава оставката поради пътно произшествие, свърши си отлично работата по убийството в Русе, е оценката на вицепремиера с сектор сигурност. Каракачанов още веднъж се разгласи за връщане на смъртната присъда с ясното схващане, че това няма по какъв начин да се случи. По думите му обаче такива, като килъра на Виктория Маринова, няма да се поправят даже и след 20 години в пандиза. Той даже съобщи, че това не са естествени хора, а психопати, като спести всички ужасяващи детайлности към убийството, с които бил осведомен, само че не са били оповестени.

По тематиката за покупката на нови изтребители Каракачанов сподели, че експертната комисия е трябвало да завърши работа на 19 октомври, само че срокът за работата й ще бъде продължен с 10 дни.

Имаме 4 самолети, една от офертите е доста финансово преференциална, само че би трябвало да изчислим всичко - цената, по отношение на бюджета, доставката на самолети, нужните средства за поддръжка най-малко за 30 година, стимулира се министърът на защитата.

В такива случаи постоянно възниквали въпроси, които трябвало да бъдат заложени документално на участниците в състезанието, което изисквало време.

С десетина дни най-много ще забави комисията и в края на краищата летците, поради които ги купуваме и ще летят на тях, и те би трябвало да имат думата ", разяснява вицепремиерът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР