И без това ниското доверие на войските във висшето военно

...
И без това ниското доверие на войските във висшето военно
Коментари Харесай

Влошава се доверието на войниците към висшето военно ръководство в Русия


И без това ниското доверие на войските във висшето военно управление на Русия евентуално ще се утежни още повече след отстъплението в Храковска област, разяснява английското разузнаване в ежедневния си отчет, представен от съветската работа на Би Би Си.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6924
Поради украинската атака Русия е изтеглила войските си от Харковска област на запад от река Оскол, оставяйки единствено изолирани огнища на опозиция в този бранш, съгласно същия отчет. От сряда насам Украйна си върна територия, която е най-малко два пъти по-голяма от Голям Лондон.

На юг, покрай Херсон, Русия се пробва да реалокира запаси през река Днепър към фронтовите линии.

Понтонният мост, който съветската страна стартира да строи преди повече от две седмици, остава незавършен; Украинската далекобойна артилерия удря всички прекосявания на Днепър толкоз постоянно, че Русия не може да поправи развалените пътни мостове.

Успехите на украинските войски имат съществени последствия за цялата съветска интервенция. По-голямата част от съветските сили в Украйна евентуално са принудени да дадат приоритет на незабавната организация на защитата на към този момент завзетите територии.

Движението на съветските войските не е следено евакуиране - те незабавно бягат от югоизточната част на Харковска област, с цел да избегнат обграждане към Изюм. Украинските триумфи не се лимитират единствено до региона на този град, като съгласно известията те са завладяли и Велики Бурлук на 10 септември, което би сложило украинските сили на 15 км от интернационалната граница. Освен това украински войски са проникнали на някои места в съветските линии на дълбочина до 70 км и са завзели над 3000 кв. км територия през последните пет дни от 6 септември насам - повече територия, в сравнение с съветските сили са завзели при всичките си интервенции от април насам.

Украйна евентуално ще превземе самия град Изюм през идващите 48 часа, в случай че това не е станало към този момент, като това би било най-значимото украинско военно достижение след спечелването на борбата за Киев през март, разясняват от Института за проучване на войната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР