И 2022 година измина под знака на коронавируса, а неговите

...
И 2022 година измина под знака на коронавируса, а неговите
Коментари Харесай

Путин най-търсен от българите в Google през 2022, следва го Лена Бориславова

И 2022 година измина под знака на ковид, а неговите превъплъщения продължаваха да ни тормозят. Вероятно по тази причина измежду най-честите търсения попадат: „ какъв брой коства антигенен тест “, „ по какъв начин да ревизира дали съм под карантина “ и „ омикрон признаци “.

 

Въпреки това тематика номер едно за отминаващата година, съгласно търсените в Гугъл термини, несъмнено е войната в Украйна. Термини като „ Украйна “, „ Русия “, и „ Путин “ изобилстват в листата с търсения от България, а самият Владимир Путин е и най-търсената персона за последните 12 месеца.

 

След него се подрежда фрагментът на " Продължаваме промяната " Лена Бориславова, чието име постоянно бе свързвано с екс премиера Кирил Петков освен по работа.

 

Следва я Симона Радева, полицайката, която оказа помощ на Георги Семерджиев, който умъртви с джипа си две девойки на бул. " Черни връх " в София. 

 

От пето място нататаък се подрежда родни политици - Кирил Петков, Вежди Рашидов, Слави Панайотов.

 

Големият тенисист Джокович е едвам на девето място.

 

Дали поради инфлацията, или растежа в електронната търговия - българите все по-често търсят цените на разнообразни артикули онлайн. От общоприети въпроси като „ какъв брой коства грам злато “ или „ какъв брой коства антигенен тест “ до изненадващи нови търсения като цената на щраусово яйце, на една крава или ремонт на банята. 

Както нормално, съществени спортни събития намират място в листата. Тази година славата не подмина Катар, който е хазаин на Световното състезание по футбол. Малката страна може би не е толкоз позната за българите и по тази причина Катар влиза на 7-мо място в най-търсени термини.

Традиционно мощен е ползата на нашенеца към четенето и готвенето. От литературата най-любопитни за читателите са книги за самоусъвършенстване и психическа помощ, паралелно до нашумелите заглавия, само че на трапезата, както нормално, се придържаме към класиката – шкембето, лютеницата и мусаката още веднъж означават мощно наличие. 

Тази година усещане вършат и филмовите заглавия, измежду които са и два нашумели български кино лентата от 2022 година - „ Петя на моята Петя “ и „ В сърцето на машината “, както и тези на сериали от стрийминг платформите, като класацията там се оглавява от „ Странни неща “ (Stranger Things), само че място намира и новият хитов сериал „ Домът на дракона “ (House of the Dragon). 













 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР