Hyundai представи електрическия хечбек RM20e на автомобилното изложение в Пекин.

...
Hyundai представи електрическия хечбек RM20e на автомобилното изложение в Пекин.
Коментари Харесай

Горещ хечбек с 810 коня от Hyundai и Rimac!

Hyundai показа електрическия хечбек RM20e на автомобилното ревю в Пекин. Това е първообраз с мощ от 810 конски сили, който има за цел да покаже технологиите на N-подразделението на марката. Задвижването е на задните колела, а колата е със средноразположен мотор.

Hyundai RM20e е построен на нова електрифицирана платформа, а сътрудник по плана е хърватската компания Rimac. Отвън прототипът Hyundai RM20e прилича спортна версия на Veloster N, само че познатото тяло е единствено обвивка, защото техническия заряд на електрическата кола е изцяло нов.
 Горещ хечбек с 810 коня от Hyundai и Rimac!

Концепцията се основава на електрифицирано шаси, като електромотора с мощ 810 конски сили (960 Нм) е инсталиран зад облегалките на предните седалки, в основата, а задвижването е към задния мост. Декларираните динамични характерности на RM20e са ускоряване от място до 100 километра в час за по-малко от три секунди, до 200 километра в час - за 9,88 секунди и оптималната скорост - 250 километра в час.

Батерията е с потенциал 60 киловат-часа и е инсталирана под пода. Към момента автономността на електрическото транспортно средство не е известна. Ръководителят на научноизследователската и развойна активност на Hyundai Group Алберт Биерман акцентира, че до момента в който RM20e „ съчетава характерностите на спортен автомобил и ежедневна кола “.
 Горещ хечбек с 810 коня от Hyundai и Rimac!

Биерман сподели още, че модерната електрическа задвижваща система на RM20e обезпечава " вълнуващо ускоряване ", само че даде ясно да се разбере, че серийните наследници на концепцията не биха били безусловно " чисти " електрически автомобили. В същото време корейската компания ще разшири партньорството си с хърватската компания Rimac.

Възможно е електрическият хечбек RM20e с мощ от 810 конски сили да стане основа и за спортния автомобил Hyundai със междинен мотор, който ще се конкурира със идващото потомство Porsche Boxster. Корейската компания удостовери развиването на състезателен автомобил, само че времето на появяването на серийния модел към момента се пази в загадка.
 Горещ хечбек с 810 коня от Hyundai и Rimac!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР