Hyundai обяви за сериозна инвестиция в размер на 50 млрд.

...
Hyundai обяви за сериозна инвестиция в размер на 50 млрд.
Коментари Харесай

Hyundai инвестира 50 млрд. долара, за да си осигури място в топ 3 на производителите на електромобили

Hyundai разгласи за сериозна инвестиция в размер на 50 милиарда $. Компанията би трябвало да резервира позициите си, до момента в който автомобилният пазар минава към електрически транспортни средства. Производителят на коли ще наеме 80 000 служащи в Корея, с цел да може до 2030 година да се трансформира в един от трите най-големи производители на електрически автомобили.

Повече от половината от инвестицията (26 милиарда долара) се възнамерява да бъде изразходвана за научноизследователска и развойна активност в региона на инфраструктурата и производството на електрически автомобили, с цел да „ господства главната технология “. Около 24 милиарда $ ще бъдат употребявани за научноизследователска и развойна активност в региона на електрическите транспортни средства. Това са SDV (софтуерно ръководени транспортни средства) и технологии за акумулатори.

Hyundai ще употребява средствата и за разширение на заводите си за електрически автомобили. За увеличение на своите ИТ благоприятни условия и за взаимни вложения в дъщерни сдружения.

В началото компанията ще направи „ огромна инвестиция “ в нов цех, особено планиран за произвеждане на електрически автомобили. Заводът за електрически коли на Kia в Гванмьонг ще бъде приключен през второто тримесечие. Това ще даде старт на продажбите на наличния електромобил Kia EV3 в Корея и в чужбина.

През втората половина на 2025 година заводът на Kia в Хвасеонг ще стартира да създава персонализирани електрически автомобили PBV. Новият цех на Hyundai в Улсан ще стартира да създава електрически автомобили през първото тримесечие на 2026 година, като ще стартира с „ извънредно огромния “ електрически SUV Genesis. Очаква се заводът да създава 200 000 електрическия автомобил годишно след стартирането му в употреба.

В момента Hyundai е третият по величина производител на коли в света (включително марките Kia и Genesis). Компанията има за цел да се трансформира в един от трите най-големи производители на електрически коли до 2030 година Дотогава Hyundai възнамерява да има в портфолиото си 31 модела електрически автомобили с вътрешен индустриален потенциал от 1,51 млн. електрическия автомобил годишно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР