Hyundai Motor няма да се преквалифицира напълно като производител на

...
Hyundai Motor няма да се преквалифицира напълно като производител на
Коментари Харесай

За разлика от германците, корейците не искат да се отказват от двигателите с вътрешно горене

Hyundai Motor няма да се преквалифицира изцяло като производител на екологични коли, макар идните промени на автомобилните пазари и отхвърли на други компании да работят върху мотори с вътрешно горене. Според изпълнителния механически съветник Алберт Бирман, някои страни просто не са подготвени за електрическо бъдеще и Hyundai като световна компания не може да пренебрегне този факт.

Hyundai ще продължи да работи върху моторите с вътрешно горене: те ще се усъвършенстват и ще стават по-чисти, само че ще останат значима сфера на активност за компанията. „ Нямаме различен избор. Hyundai е световен състезател и по тази причина ние не изоставяме мотора с вътрешно горене “, споделя Бирман.

Топ мениджърът също по този начин отбелязва, че някои страни няма скоро да придобият задоволително развита инфраструктура за огромен преход към електрически коли.

Възможно е Hyundai освен да продължи да надгражда съществуващата линия мотори с вътрешно горене, като я приспособява към новите екологични стандарти - да вземем за пример идния стандарт Евро-7. Възможно е в арсенала на компанията да се появят изцяло нови мотори с вътрешно горене, само че корейците към момента не дават ясно удостоверение за това.

Що се отнася до Евро-7, в редица страни той може да влезе в действие още през 2025 година Окончателният вид на стандарта, регламентиращ наличието на нездравословни субстанции в отработените газове, към момента не е подготвен. Ясно е обаче, че приемането на по-строга норма ще докара до спомагателни разноски както за производителите, по този начин и за купувачите на коли, защото ще се отрази на цената на колите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР