Хю Хефнър, легендарният основател на списание Playboy, е починал в

...
Хю Хефнър, легендарният основател на списание Playboy, е починал в
Коментари Харесай

Той Беше Истинският Плейбой! Отиде Си Хю Хефнър

Хю Хефнър, именитият създател на списание Playboy, е умрял в дома си Playboy Mansion в Лос Анджелис от естествена гибел на 91-годишна възраст, оповестиха в изказване от Playboy Enterprises всряда, съобщи The Guardian.

Списание Playboy бе учредено преди повече от 60 години, с цел да съчетава фотоси на разголени дами с по-задълбочени публикации и изявленията. Първият му брой е с Мерилин Монро.

В страницата на списанието в Туитър бе поместено известие за гибелта му и негов откъс, гласящ " Животът е прекомерно къс, с цел да изживяваш непозната фантазия ".

„ Баща ми живя извънреден и въздействащ живот като медиен и културен пионер

и водещ глас зад някои от най-значимите обществени и културни придвижвания на нашето време в отбрана на свободата на словото, гражданските права и половата независимост ", споделя Купър Хефнър, основен креативен шеф и наследник на Хю, в изказване.

" Той дефинира метода на живот, който е в основата на марката Playboy, eдна от най-разпознаваемите и трайни марки в историята ", споделя младият Хефнър.

" Всички ние – брачната половинка му Кристъл, сестра ми Кристи, братята ми Дейвид и Марстън, както и чиновниците на Playboy Enterprises, прекланяме глава пред делото му “, разяснява Купър Хефнър.

В къс интервал от средата на 2016 година до началото на 2017 година списанието опитва с отбягване на голота, преди да се върне към предходната си формула.

Хю Хефнър е роден на 09 април 1926 в Чикаго, Илинойс. Той е по-големият от двамата сина на Грейс и Глен Хефнър, строги методисти. В учебно заведение Хефнър изкарва 152 точки на тест за интелигентноlст, макар че учителите му го разказват като " неентусиазиран ".

Хефнър е служил две години в армията до края на Втората международна война. Учил е в Чикагския институт по изкуствата преди да се запише в Университета на Илинойс със компетентност логика на психиката. Дипломира се през 1950 година През 1949 година Хефнър се дами за първи път за съученичката си Милдред Уилямс, с която имат 10-годишен брак и две деца. След това Хефнър е имал още един брак - с плеймейтката на Playboy за 1989 година, от която също има две деца.

Хю Хефнър бе благоприятен за Кристъл Харис, която е с 60 години по-млада от него, само че през 2011 година тя скапе годежа и до женитба не се стигна.

След като му е отказано покачване на заплатата от 5 $ в списание Esquire,

Хефнър напуща и взема решение да стартира свое лично издание.

До 1971 година Playboy продава седем милиона копия месечно, има 23 Playboy клубове, курорти, хотели и казина с повече от 900 000 членове по целия свят. Playboy създава и известни телевизионни филми като " Third Girl From The Left ", " The Death of Ocean View Park ", " The Cop and the Kid " и " A Whale For The Killing ".

Хефнър продължава да бъде основен креативен шеф и основен редактор на Playboy и ръководи дейностите на корпорацията, свързани с кабелната телевизия, видео продукциите и лицензирането. През юли 2010 година медийната компания Playboy Enterprises, която има клонове в над 150 страни, заяви, че е получила предложение от притежателя си Хю Хефнър за закупуването на всички акции, които към момента не има (30,5%) на цена от 5,50 $ всяка. Състоянието на Хефнър се пресмята на над 300 милиона $.

Хю Хефнър е прочут с многочислените си завоевания измежду нежния пол, въпреки да твърди, че е останал непорочен до 22-та си година, когато се среща с първата си брачна половинка.

Смята се, че множеството девойки от корицата на Playboy са минали през леглото на Хефнър, който споделя, че е бил с над 1000 дами в живота си.

Запазена марка за плейбоя са лулата и халатът, а също и имението му в в Лос Анджелис, издигнато през 1971 година, където е неприемлива използването на опиати.

Негови са следните цитати:

" Имам към 100 чифта пижами. Обичам да виждам хората в комфортно облекло. "

" Животът е прекомерно къс, с цел да изживяваме нечия непозната фантазия. "

" Пикасо е имал своя розов и наследник интервал. Аз съм в своя рус интервал сега. "

" Най-голямата мощ в света не е религията, а сексът. "

Еротичното сп. „ Плейбой ” е едно от най-популярните в целия свят. Първият брой излиза в тираж от 51 000 през декември 1953 година с Мерилин Монро на корицата. Първият брой е бил основан на кухненската маса в жилището на Хефнър. Когато излиза корицата е без дата, защото Хефнър не знае дали и по кое време ще бъде в положение да издаде втори брой. Печалбата стигнала, с цел да заплати разноските за хартия и щемпел и да финансира друго издание.

Това, което го издига на върха като една от най-разпознаваемите американски марки още през първите години на издаването е смелостта да приказва намерено за половата независимост, само че в това време и да окуражава интелигентния разговор сред представители от разнообразни обществени, метафизичен и религиозни сфери.

Снимката е от 1957 година

Освен това дълги години журналът е сцена за изява и на едни от най-известните и емблематични писатели в историята като Рей Бредбъри, Артър Кларк, Хънтър Томпсън, Иън Флеминг, Габриел Гарсия Маркес, Кърт Вонегът, Харуки Мураками и доста други.

Днес „ Плейбой ” се печата в над 30 страни от Европа, Азия, Северна и Южна Америка и Африка.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР