Хутите от йеменското бунтовническо движение Ансар Аллах“ нанесоха ракетна атака

...
Хутите от йеменското бунтовническо движение Ансар Аллах“ нанесоха ракетна атака
Коментари Харесай

Хутите обстреляха с ракети израелски град

Хутите от йеменското бунтовническо придвижване „ Ансар Аллах “ нанесоха ракетна офанзива против южния израелски град Ейлат, съобщи Яхя Сари, представител на придвижването. По думите му пред телевизионния канал Al-Masira, " въоръжените сили на Йемен са направили военна интервенция, поразявайки с няколко балистични ракети избрани противников обекти в региона на Ейлат в южната част на окупирана Палестина ".

По-рано израелската войска заяви, че тяхната противовъздушна защита е прихванала ракета земя-земя над Червено море. Пресслужбата на ЦАХАЛ заяви, че израелската войска е употребила системата за противовъздушна защита " Стрела ", с цел да прихване ракетите.

След ескалацията на израелско-палестинския спор в линията Газа, основаните в Йемен хуси предизвестиха, че ще подхващат офанзиви на израелска територия и ще забранят на всички кораби, свързани с еврейската страна, да плават през Червено море и протокът Баб Ел Мандеб до края на интервенцията в палестинския анклав. От средата на ноември 2023 година йеменската бунтовническа група е атакувала десетки цивилни кораби в Червено море и Аденския заливq напомня БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР