Хумза Юсаф от Шотландия се присмя на твърденията на собственика

...
Хумза Юсаф от Шотландия се присмя на твърденията на собственика
Коментари Харесай

Мъск в словесен деул с първия министър на Шотландия на тема расизъм

Хумза Юсаф от Шотландия се присмя на изказванията на притежателя на X и Tesla Илон Мъск, че той е „ очевиден расист “, заяви Politico.

В петък Мъск, който означи една година от спорното си ръководство на платформата, известна преди като Twitter, атакува шотландския първи министър и водач на Шотландската национална партия (ШНП) в отговор на видео-реч на Юсаф от 2020 година „ Какъв фрапантен расист! “, написа Мъск разгласява в обществената медийна платформа Х, която има. Той отговаряше на акаунт, наименуван „ End Wokeness “, който беше разгласил в Туитър клип от остарялата тирада на Юсаф. В качеството му на тогавашен министър на правораздаването Юсаф произнесе речта след убийството на Джордж Флойд. Той сподели, че Шотландия има „ проблем със структурния расизъм “. Според в 99 % от срещите, на които участва, той е бил единственият небял човек. След това той уточни няколко висши длъжности в шотландското държавно управление и гражданското общество, които съгласно него са заети единствено от бели хора. Мъск отговори, че Юсаф „ намерено презира белите хора “.

Юсаф явно подцени изказванията на Мъск в петък, публикувайки танцуващ видеоклип на магазинера Навид от шотландския ситком „ Все още игра “. Недоброжелателите си той „ расисти с пяна на устата от самото ми битие “.

Юсаф е бил обект на расистки обиди няколко пъти. Двама души се признаха за отговорни за расистко принуждение против политика по-рано тази година. Преди това политикът разкри, че носи „ персонална тревога против нахлуване “ от угриженост за фамилията си.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР