Хуманитарната гимназия в Пловдив отмени абитуриентския бал на випуск 2020,

...
Хуманитарната гимназия в Пловдив отмени абитуриентския бал на випуск 2020,
Коментари Харесай

Абитуриенти разочаровани, пак останаха без бал

Хуманитарната гимназия в Пловдив анулира абитуриентския бал на випуск 2020, ден преди зрелостниците да облекат формалните тоалети. Те трябваше да честват на следващия ден в Новотела. По-рано през днешния ден обаче здравният министър Кирил Ананиев разгласи още веднъж стягане на ограниченията след регистрираните 240 новозаразени с ковид за последното денонощие. Сред наложените ограничавания е и провеждането на групови празненства с наличие на над 30 души навън и на закрито, включително  сватби, балове, кръщенета.

" На среща, завършила преди минути, представители на Новотела предложили отсрочване на партито  на Хуманитарната и договаряне на нова дата, когато обстановката разрешава. Сега чакаме децата да решат дали желаят пролонгация или да им бъдат върнати парите за кувертите ", сподели директорката Соня Киркова, написа " Марица ".

Чули се и упреци от някои родители.

„ Няма по какъв начин да нарушим заповедта и имаме цялостно схващане от ресторанта. Всички сме разтревожени. Не се сърдим на никого. Най-важното е да опазим здравето на зрелостниците. Засега нямаме данни от РЗИ да има инфектиран наш възпитаник. Струпване на толкоз доста деца и техните фамилии би било голям риск сега. Винаги може да се направи бал, в случай че всички държат на това “, сподели още Киркова. 

10 юли е втората дата за учебното заведение, което при започване на тази образователна година  определило 25 май за деня за бал. Пандемията осуети първичния проект, а и проект Б.

Випускът е от 182-ма възпитаници от 7-те паралелки. Заедно с преподавателите стават към 200. Гимназията направила тържествено изпращане  и връчване на дипломите при съблюдаване на противоепидемичните ограничения, останалото остава под въпрос поради разпространението на болестта в изискванията на пандемия.

Някои от гимназиите под тепетата обаче съумяха да проведат празненствата си. Като да вземем за пример Математическата гимназия, чиито зрелостници дефинираха с маски /на снимката/.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР