Художникът Владо Руменов, организатор на протеста тази вечер пред Съдебната

...
Художникът Владо Руменов, организатор на протеста тази вечер пред Съдебната
Коментари Харесай

Протест срещу ареста на разследващите журналисти

Художникът Владо Руменов, уредник на митинга довечера пред Съдебната палата против репресията към проверяващи публицисти, обоснова позицията си пред БНР. В края на предходната седмица журналистът от уеб страницата "Бивол " Димитър Стоянов и негов румънски сътрудник бяха арестувани опит да снимат заличаване на доказателства след тяхно следствие.

"Задържането на проверяващите публицисти преля чашата, стимулира ме за този митинг. Свободата на словото и печата е в основата на построяването на демократично общество, което ние се опитваме да станем. Вече нямам дума за безобразията в България. На митинга тази вечер ще желаяме оставката на Борисов. Искаме я, откогато той е на власт ", добави Руменов.

"Впечатлен съм, че нито една от опозиционните партии не е обелила и дума. Зелените бяха единствената партия, която ни поддържа ", сподели още Владо Руменов.

"Задържането на публицистите не е главната причина за митинга, а това, че на процедура в тази ситуация страната спомага за унищожаването на документи. Арестувани са тези, които са подали сигнала ", изясни Руменов.

"Ще продължаваме да притискаме държавната администрация и да се опитваме да променим тези неща. Българските жители сме в патова обстановка. Визираме европейските институции, само че отговорът им е, че проблемите би трябвало да си ги решаваме вътре, тъй като сме суверенна страна ", сподели още Владо Руменов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР