Художникът-пластик Кристо, който почина вчера, притежаваше "лудостта на величието и

...
Художникът-пластик Кристо, който почина вчера, притежаваше "лудостта на величието и
Коментари Харесай

Еманюел Макрон: Кристо притежаваше гения на великолепието

Художникът-пластик Кристо, който умря през вчерашния ден, притежаваше "лудостта на величието и гения на великолепието ", а творбите му "преобразяваха постройките и пейзажите по света в поетични събития ", съобщи френският президент Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на, представен от Агенция Франс Прес.

Президентът на републиката и брачната половинка му (Брижит Макрон) се прекланят пред творчеството на този стихотворец на пространството с грандиозни видения и сервират на околните и феновете му своите съболезнования, написа в публикуваното официално съобщение, предава Българска телеграфна агенция.

Известен с монументалните си планове, в които опакова здания като парижкия мост Понт-Ньоф или Райхстага в Берлин, роденият в България Христо Владимиров Явашев умря през вчерашния ден на 84 години.

Почина световноизвестният художник и ваятел Христо Явашев - Кристо

През годините му в Париж, където живее от 1958 година, "талантът му разцъфтява и изобретява жеста, който ще стане негов автограф ".

Изложбата, която ще му бъде отдадена в центъра "Жорж Помпиду " в Париж от 1 юли, "ще е като респект от името на Франция на този актьор, който обичаше и който я обичаше ", увериха от президентството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР