Хуберт Хуркач затвърди ролята си на фаворит в турнира в

...
Хуберт Хуркач затвърди ролята си на фаворит в турнира в
Коментари Харесай

Дебютната клей титла е факт: Хуркач разгроми екзекутора на шампиона и взе купата в Ещорил!

Хуберт Хуркач затвърди ролята си на любимец в шампионата в Ещорил. Макар и в хода на шампионата да бе изпитал усложнения, в последна сметка международният номер 10 победи с първата си купа на червени кортове в кариерата си, надделявайки сензацията на шампионата, Педро Мартинес, с 6:3, 6:4. 

Още в самото начало полякът наложи темпото си със мощен сервис и нападателен жанр както зад главната линия, по този начин и на мрежата, до момента в който испанецът стартира нервно, с значително неточности в играта си, което се отрази на развиването на финала. В четвъртия гейм, международният номер 10 осъществя пробив и откри контрола в сета. Поддържайки преднината с къси отигравания, Хуркач поведе с резултат 6:3 за по-малко от 40 минути.

Силното движение, което представителят на топ 10 наложи в първия сет, се придвижи и във втория, като си обезпечи преднина още в първия гейм, който бе от подаването на международния номер 77. Впоследствие любимецът в дуела не даде опция на испанеца, а при 4:3 даже имаше опция за още един пробив. Макар и той да не бе осъществен, преднината бе непокътната до самия завършек на сета и с резултат 6:4, Хуркач ознаменува една от най-важните трофеи в кариерата си!

HUBI
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР