Хубаво е да не плашим, инфлацията е социален феномен, защото

...
Хубаво е да не плашим, инфлацията е социален феномен, защото
Коментари Харесай

Финансист: Няма да има въздействие на инфлацията от кризата в Украйна, ако продължи няколко дни

" Хубаво е да не плашим, инфлацията е обществен феномен, тъй като хората реагират запасявайки се и оказват напън на пазара. Не считам, че ще има значително влияние на инфлацията от рецесията в Украйна, в случай че тя продължи няколко дни. Ако се развие като в Грузия, не мисля, че ще има отражени на цените и стопанската система. Ако е нескончаем обаче, ще се усети ". Това заяви за " Твоят ден "  Любомир Дацов, бивш заместник-министър на финансите.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 901
По думите му настроенията на самите руснаци са доста значими, тъй като би трябвало да усетят, че това не е вярно. " Нито една от мрежите на доставки не е прекъсната. Украйна е главен експортьор на зърнени култури. Ако има проблем, той ще се появи при новите реколти. България обаче не внася пшеница от тях ", изясни той. И добави, че в случай че в Украйна няма утешение до две седмици, картината ще бъде по-различна.

" Процесите на инфлация у нас са факт и преди рецесията. Нагнетяването на боязън може би ще повлияе. Каналите няма да бъдат блокирани. Стратегически можем да спечелим - човешки запас. Ако България желае да подтиква стопанската система, би трябвало да притегля емигранти. Украйна има добре квалифицирани хора ", уточни Дацов. Според него обстановката не заплашва България.

" Ако моментът го постанова, можем да апропиираме тръбата и да кажем, че по нея тече газ от места, които не минават през Русия ", означи той.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 901  Вижте какво се случва с цените след нашествието в Украйна Вижте какво се случва с цените след нашествието в Украйна  Стефан Тафров: В България има доста рупори на съветската агитация, директните закани са хибридни Стефан Тафров: В България има доста рупори на съветската агитация, директните закани са хибридни  Михнев от Политическа партия: Няма директна опасност за националната ни сигурност Михнев от Политическа партия: Няма директна опасност за националната ни сигурност
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР