Хубавата снимка е светлина. Ще ви го каже всеки фотограф.

...
Хубавата снимка е светлина. Ще ви го каже всеки фотограф.
Коментари Харесай

Какво е „златен час“ и защо само тогава трябва да се снимате

Хубавата фотография е светлина. Ще ви го каже всеки фотограф. Не апаратът, не мегапикселите и филтрите, а умеенето за работа със светлината е това, което трансформира един кадър в шедьовър.

Или едно нормално момиче в същинска хубавица.

Сигурно и вие сте го забелязали – има моменти от деня, в които фотосите си се получават по-добре, като че ли са направено от експерт, а не от неуверената ви дясна ръка, вдигнала телефон за следващото селфи.

Получава се по този начин поради така наречен „ златен час “. това е мигът след изгрев и малко преди залез.

 златен час Thinkstock

Продължава към 40 минути и точно тогава светлината е в меките нюанси от алено към жълто, с помощта на които лицето наподобява безупречно.

И освен то. Под меките лъчи на златния час идеално наподобява всичко – от планините до брега и от бутилка бира до уединен чадър на плажа.

A little plug for my hometown and local brewery. #grandrapids #foundersbrewing #founders #travel #instapic #beer #goldenhour #michigan #craftbeer #wanderlust

A post shared by The Mitten Traveler (@travel.daydreamer) on Aug 29, 2018 at 4:42am PDT

Dataran Labuan Golden Hours Aug 2018 #dataranlabuan #dataran #labuan #goldenhour #reflection #water #sky #golden #orange #tree #structure #building #sony #alpha #a6000 #canon #1018mm #snapseed #myeyesofseeing #ilovephotography #diniphotography

A post shared by Mahdini Haji Ahmad (@twooneone_) on Aug 29, 2018 at 4:36am PDT

За облекчение на снимащото човечество, към този момент има приложения, които ви показват точния период на „ Златния час “.

В Edna.bg си изтеглихме към този момент My Moon Phase, тъй като демонстрира освен златния час, само че и етапите на луната.

Днес да вземем за пример златният час е от 19:31 до 20:06 часа. Утре ще се измести с две минути по-рано, защото денят понижава.

А нали знаете, по пълнолуние дамите сме по-особени и близките би трябвало да са предизвестени. Но за въздействието на луната върху нас – различен път.

Сега ви оставаме да се насладите на още една фотография, направена в „ златния час “. Можете да ни тагнете и във вашите фотоси, снимани по това време.

#Ednabggold ще е паролата
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР