Huawei Technologies иска да набере $1,5 милиарда, за да финансира

...
Huawei Technologies иска да набере $1,5 милиарда, за да финансира
Коментари Харесай

След санкциите: Huawei търси $1,5 милиарда, но загърби чуждите банки

Huawei Technologies желае да набере $1,5 милиарда, с цел да финансира своите разработки на съставни елементи и хардуер, очаквайки, че наложените от Съединените американски щати наказания ще останат в действие дълго време, написа Nikkei.

Най-големият производител на телекомуникационно съоръжение в света възнамерява да издаде облигации, като счита за първи път да се обърне единствено към китайски банки. Досега китайската компания постоянно включваше в набирането на средства и най-малко по една интернационална институция.

Това ще е и първото набиране на средства за Huawei от влизането на мощ в глобите през май. Вашингтон забрани на китайската компания да купува елементи и програмен продукт от американски производители.

Наскоро Съединени американски щати даде сигнал, че ще отхлаби рестриктивните мерки и ще разреши търговията на артикули, " в случаите, в които няма опасност за американската национална сигурност ", по думите на министъра на търговията Уилбър Рос. Остава неразбираемо кои тъкмо компании ще получат позволение още веднъж да вършат бизнес с Huawei.

Главният изпълнителен шеф на Huawei Рен Жънфей съобщи в средата на предишния месец, че чака американските наказания да костват на компанията към $30 милиарда доходи през 2019 и 2020 година Компанията възнамерва " да остане на повърхността " през идващите две години, а самият Рен чака възобновяване през 2021 година

Защитните ограничения на Huawei включват разбработването на нова операционна система, която да размени Android. Според голям брой китайски медии, повече детайлности за нея ще научим още идващия месец, а Huawei възнамерява да я пусне още през есента. Тази информация обаче към момента не е доказана.

Намирането и създаването на други възможности за всички съставни елементи, които Huawei си купува подготвени от над 1 200 американски компании, ще бъде комплицирано. Неамериканските компании също попадат под рестриктивните мерки, в случай че продуктите, които продават, имат несъмнено наличие на американски първични материали.

Това може да засегне опитите на Huawei да сътвори лични съставни елементи. Например дъщерната ѝ компания HiSilicon работи с английската Arm Holdings. Но защото дизайните на Arm включват американска технология, те също попадат под глобите. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР