Huawei може да пусне свои собствени очила за виртуална реалност,

...
Huawei може да пусне свои собствени очила за виртуална реалност,
Коментари Харесай

Слухове: Huawei работи по VR-очила, които ще са два пъти по-леки и по-евтини от Apple Vision Pro

Huawei може да пусне свои лични очила за виртуална действителност, които ще се конкурират с Vision Pro на Apple в този сегмент. Това разкри в китайската обществена мрежа Weibo някогашният маркетингов шеф на Meizu Ли Нан. Според него устройството може да бъде пуснато още тази година.

Хедсетът може да се назовава Huawei Vision или даже Vision Pro. Китайският софтуерен колос записва марката Vision Pro в Китай още през 2019 година. Тя обгръща няколко продукта, в това число интелигентни тв приемници и очила. Поради тази причина може да се наложи Apple да преименува своя артикул, когато го пусне на китайския пазар.

 Huawei Huawei

Има и известна информация за спецификациите на Huawei Vision Pro. Очилата ще получат 4K резолюция посредством Sony MicroOLED екрани и ръководство с жестове без закъснение. Устройството ще работи със личен процесор на Huawei. В очилата на последната няма да има външен екран, заради което тежестта им ще бъде 350 грама. Това е съвсем на половина от тежестта на Apple Vision Pro, които поради EyeSight тежат 600 грама. Цената им ще бъде 15 хиляди юана (2070 долара), т.е. съвсем на половина от цената на пространствения компютър на Apple.

Ли Нан не сподели по кое време ще бъдат пуснати на пазара Huawei Vision Pro, само че той означи, че на Sony ще са нужни към 6 месеца, с цел да приготви екрана и да го изпрати на производителя, т.е. формалното оповестяване може да се чака до края на годината.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР